Stel nou jij bent met iemand aan het daten. Je hebt een afspraakje gehad en daar wat gedronken met elkaar. Dezelfde avond ben je met diegene aan het appen. Plotseling reageert hij niet meer. Hij zal wel in slaap gevallen zijn denk je. De volgende dag, wanneer je hem appt om goedemorgen te zeggen, komt je berichtje niet eens aan. Je begint je nu toch wel een beetje zorgen te maken. Heb jij te maken met het zogenoemde ghosting? Wat is ghosting precies? En wat doe je eraan?

ergste dating trend FEM FEM

Wat is ghosting

Ghosting is een trend op¬†dating gebied. Heb jij het idee dat jouw date er alles aan doet om jou te ontwijken en een soort van ‘verdwijnt’. Ja, dan heb je hier helaas mee te maken. De laatste tijd komt het veel vaker voor. Het blijkt namelijk dat 50 procent van alle mannen en vrouwen onder ons dit wel eens heeft meegemaakt.¬† Wat het gevolg is van ghosting is onzekerheid. Er spelen zich allemaal vragen rond in jou hoofd. Wat is de reden? Vond hij de date niet leuk? Ligt het aan mij? Door deze vragen word je dus onzeker. Vaak denkt de ‘dader’, degene die ghost, dat dit de beste oplossing is en het minst pijn zal doen. Dit is niet zo! Het werkt vaak averechts. Degene die besluit om te ‘verdwijnen’, denkt eigenlijk alleen maar aan zichzelf en totaal niet aan de ander.

Wat doe je eraan

Omdat je diegene nog niet gesproken hebt, weetje eigenlijk helemaal niet zeker of er geghost wordt. Trek dus niet meteen conclusies. Wacht nog een paar uurtjes om te kijken of er misschien nu wel contact met je wordt opgezocht. Misschien is er emotioneel wel iets aan de hand met diegene. Als je er vervolgens achter komt dat de persoon gewoon bezig is en met vrienden afspreekt, ja dan kan je wel concluderen dat er sprake is van ghosting.

Personal Space

Iemand laat zeker niet zomaar niks van zich weten. Er zal wel wat aan de hand zijn. Misschien waren jullie even iets teveel met elkaar bezig en heeft hij even ruimte nodig. Je weet het natuurlijk nooit. Dit kan met verschillende redenen te maken hebben. Kwam hij net uit een lange relatie? Of is hij juist altijd single geweest en moet hij nog even wennen aan het idee om met iemand ‘samen’ te zijn. Geef die persoon daarom vooral tijd en ruimte. Ga vooral niet via via contact met hem opzoeken. Nogmaals, er zal wat aan de hand zijn, dus dit zal niet zomaar gebeuren. Probeer vooral verder te gaan. Als hij op gegeven moment weer contact wilt, dan zal hij dat wel opnemen. Zo niet.. Dan weet je genoeg. Neem het vooral niet persoonlijk!