In een tijd waar iedereen social media gebruikt, is jezelf vergelijken met anderen makkelijker dan ooit. We zien constant mensen die er flawless uitzien en zien een perfect leven lijken te hebben. Dit kan best wel een deukje in ons zelfvertrouwen geven, maar niet iedereen heeft dit toch? Want je zou zeggen dat bijvoorbeeld supermodellen, zoals Gigi Hadid, niks hebben om onzeker over te zijn.

Gigi Hadid uitspraken onzekerheid
Bron: @gigihadid

Niet de mooiste persoon ter wereld

Maar of je het nou geloofd of niet, zelfs Gigi Hadid vindt zichzelf helemaal niet zo knap. Ja, zelfs een bizar knap model kan onzeker zijn. In een interview met The Times vertelt Gigi openhartig dat ze niet geloofd dat ze de mooiste persoon ter wereld is. Wij zijn echt in shock door deze uitspraak. Want als zelfs Gigi niet ziet hoe knap ze is, waar gaat het dan wel niet heen met de wereld!?

Uit het interview blijkt dat, ondanks dat deze jonge vrouw 24 miljoen verdient door haar uiterlijk, ze ook nog haar onzekerheden heeft. Haar exacte woorden waren dan ook: “Ik denk niet dat ik de mooiste persoon ter wereld ben. Botox zou waarschijnlijk helpen, maar ik ben niet zo geobsedeerd dat ik er iets aan wil doen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

Problematische uitspraken

Natuurlijk kan iedereen onzeker zijn en struggelen met zijn of haar zelfbeeld. Maakt niet uit of je dun, dik, arm, rijk, populair, bekend of knap bent. En ook Gigi kan haar onzekerheden hebben, ook wel logisch op het moment dat je zo’n druk op je hebt als model. Maar toch is het ook wel gevaarlijk om uitspraken te doen hierover. Juist op het moment dat je een bekend model bent waar veel jonge meiden tegen op kijken

‘Botox zou waarschijnlijk helpen’

Het gaat dan ook niet over het deel dat ze zichzelf “niet de mooiste persoon ter wereld” vindt, maar om wat ze daarna zegt. Het is juist goed om te weten dat iedereen onzeker kan zijn, óók modellen. Alleen geeft ze, door te zeggen dat botox haar waarschijnlijk zal helpen, de indruk dat dat de oplossing is om wel de mooiste persoon ter wereld te worden.

En ze zegt daarna wel: “Ik ben niet zo geobsedeerd dat ik er iets aan wil doen”, maar dat betekent dan niet dat andere mensen ook niet zo geobsedeerd zijn dat ze dat wel doen. Al helemaal op het moment dat Gigi hun voorbeeld is. Door dit soort uitspraken kan het dus best zijn dat jonge meiden serieus gaan denken dat botox de oplossing is. Best problematisch, dus.

Lees ook: Bye onzekerheid: deze 8 dingen geven aan dat je mega aantrekkelijk bent