Elke zomer komt het heerlijke drankje weer terug. De gin-tonic is al heel wat jaren favoriet bij veel mensen en een zomerse avond zonder is niet compleet. Niet iedereen is helemaal weg van het drankje, hij is dan ook vrij bitter. Toch blijft het één van de meest bestelde cocktails aller tijden. Wanneer je het drankje met de juiste garnituren bereidt weet je zeker dat jij hem voor jezelf op smaak kunt maken. Gebruik jouw favoriete ingrediënten of lees verder voor onze vijf favorieten!

Gin Tonic

Voordat je begint

Voor je aan jouw gin-tonic begint is het belangrijk om aan een aantal dingen te denken, die jouw drankje zo lekker mogelijk maken. Het allerbelangrijkst: de soort tonic die jij gebruikt. Er bestaan namelijk allerlei verschillende smaken van de drank. Kies er één uit die past bij de garnituren. Ook is een wat duurdere gin een betere keuze, deze hebben vaak een lekkerdere smaak. Investeer dus eens in een goede fles. De verhouding hoort dan 40ml gin te zijn en 150ml tonic.

Daarnaast is één van de lekkere dingen aan de gin-tonic dat hij verfrissend is. Zorg dus altijd voor genoeg ijs, gooi zoveel ijsblokjes als jij wilt in jouw glas. Het beste is natuurlijk om hem helemaal te vullen met ijs.

Recepten

Alle recepten zijn gebaseerd op twee glazen gin-tonic.

Sinaasappel en kaneel

Het blijft één van de lekkerste recepten van gin-tonic die jij zult tegenkomen in een restaurant.
– Hiervoor heb je 2 stokjes kaneel nodig en een halve sinaasappel. Snijd deze sinaasappel in partjes en vul je glas vol met ijsklontjes. Schenk hier de gin overheen en voeg daarna jouw tonic hieraan toe, tot jouw glas vol is. Roer dit eventjes door en maak dan jouw drankje mooi af door de garnituren eraan toe te voegen. Stop de stokjes kaneel erin en drie schijfjes sinaasappel. Deze laatste kun je ook uitknijpen voor een lekkere smaak.

Mediterrane gin-tonic 

De Mediterrane versie van de gin-tonic is er eentje die je waarschijnlijk niet vaak ziet. Toch waan jij je helemaal aan het strand in Zuid-Europa door deze variant.
– Wat heb je nodig? Als eerste heb je een grof type zeezout nodig, rozemarijn en citroen. Je begint door de citroen in schijfjes te snijden en deze haal je langs de rand van jouw glas. Doe dan wat zout in een kommetje en zet jouw glas, met nu citroensap eraan, hierin. Zo krijg je een zoute rand. Vul het glas met ijs, voeg de gin en tonic toe en sluit hem af met wat takjes rozemarijn.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Riccardo Capotosti (@riccardocapotosti) op

Botanical gin-tonic

Ben jij een échte liefhebber van het gin-tonic drankje en kan het jou niet bitter genoeg? Dan is de botanical versie ervan perfect voor jou.
– De ingrediënten van deze variant zijn kort maar krachtig: natuurlijk de gebruikelijke samenstelling met 5 tot 8 jeneverbessen. Maak jouw gin-tonic zoals altijd en knijp dan een aantal jeneverbessen uit in jouw glas. Hierdoor krijg je een echt houtachtige en kruidige smaak. Voeg de extra bessen toe in jouw glas en geniet!

Gin-tonic coco

Kokos, we houden ervan. Niet alleen om van te genieten in een gerecht, maar ook in een drankje vinden wij.
– Hiervoor heb je 50 ml kokoswater nodig, een limoen en een takje munt. Nadat jij jouw gin-tonic hebt gemaakt giet je het kokoswater in jouw drankje en roer je even kort. Verdeel wat partjes limoen hierin en jouw takje munt en klaar ben je!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door InstaDrinks Oficial (@instadrinks_oficial) op

Watermeloen gin-tonic

In deze heerlijke warme dagen is er niets fijner dan hydratatie op een lekkere manier. Dit zomerse stuk fruit past dan ook perfect bij het drankje.
What do you need? Net als bij de kokos versie, heb je een takje munt en een limoen nodig. In plaats van kokoswater gebruik je nu 50ml watermeloensap. Begin door jouw gebruikelijke gin-tonic te maken en prak een paar partjes watermeloen plat in een kommetje of blend het even. Heb jij watermeloensap bij de hand? Dan kan je ook dat gebruiken. Deze vind je bij de AH. Voeg deze sap toe aan jouw drankje en roer goed door. Voeg zoveel sap toe als jij lekker vindt. Maak hem af met een schijfje limoen en een takje munt.