We kunnen zomers ultiem genieten van alle verschillende nieuwe drankjes die bedacht worden. We hebben de meest gekke combinaties voorbij zien komen, maar toch is het iedere keer weer verrassend lekker. Zo op de valreep aan het einde van de zomer maakt ook de ginsecco zijn intrede en wij zijn fan. Liever te laat dan nooit zullen we maar zeggen. Hoewel veel mensen inmiddels massaal overgaan op de pumpkin spice en andere drankjes, laten wij die nog even links staan. Wij nemen uitgebreid de tijd voor de ginsecco – dé ideale combinatie van gin-tonic en prosecco.

Combinaties met prosecco

Dat prosecco zich perfect leent voor lekkere cocktails is wel duidelijk geworden. Zo maakten we eerder al kennis met rosé Aperol Spritz en frozen rosé, waarin prosecco ook onmisbaar is. Het verbaast ons dan ook niet dat deze combinatie van prosecco en gin-tonic ook leidt tot een heerlijke cocktail. Ben jij ook nog niet klaar om afscheid te nemen van de zomer – en alle heerlijke drankjes – en ben jij nog helemaal niet klaar voor herfstige drankjes? Dan is het dé perfecte timing om de ginsecco te maken.

Het recept voor Ginsecco

Het maken van deze cocktail is gelukkig geen hogere wiskunde en je hoeft er eigenlijk maar weinig voor in huis te hebben. Je begint met één shot gin naar smaak en je vult de rest aan met prosecco. Vervolgens kun je nog van alles uit de (koel)kast trekken om er iets lekkers van te maken. Zo kun je er nog verschillende siroopjes doorheen doen om er net iets meer smaak aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een vlierbloesemsiroopje of iets ander fruitigs. Net in welke stemming jij bent!

ginsecco
Bron: Pinterest

Een cocktail is natuurlijk niet compleet zonder garnering. Vergeet je drankje dus niet af te te toppen met een stukje fruit en ook een goede schep ijsblokjes is natuurlijk onmisbaar.