Jullie willen samen een weekendje weg, gezellig! De grote vraag is altijd waar de girls trip naartoe gaat. Gaan jullie een vakantiehuis huren, of kiezen jullie voor een vakantiepark? Hier vind je de vijf beste bestemmingen om met je vriendinnen te wijnen en helemaal tot rust te komen!

girls trip
Bron: Pinterest

1. De Veluwe

De Veluwe is één van de populairste natuurgebieden van Nederland. Geen wonder dus dat veel vriendinnenweekenden hier plaatsvinden. Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, kijk je meteen de natuur in. Hoe leuk is dat? In het natuurgebied is veel te zien. Er zijn verschillende landschappen en tal van dieren die je niet zomaar zou tegenkomen. Plus, er zijn veel ‘instawaardige’ plekjes te vinden voor de meest perfecte foto’s! Geniet na jullie uitstapje in de natuur nog even na in een grote stad of gezellig dorpje. Klinkt als het perfecte weekendje weg.

2. Zuid-Limburg

Wanneer je je in Zuid-Limburg waant, voelt het als een compleet ander land. Een echte mini-vakantie dus. Dat niet alleen, maar hier hebben ze ook nog eens de beste vlaaien van Nederland. Geniet van een heerlijk stukje vlaai met een wijntje of ander drankje op de gezellige terrasjes in Valkenburg, Maastricht of een andere stad. Zuid-Limburg is onder elke vakantievierder geliefd, dankzij haar diversiteit. Van cultuur en natuur, tot actieve vakanties, hier zit je goed.

3. De Nederlandse Kust

Wist je dat de kustlijn van Nederland maar liefst 250 kilometer lang is? Genoeg strand om op uit te waaien en te relaxen dus. Je hoeft niet lang in de auto te zitten en toch is het een prachtige wereld. De Nederlandse zomers worden steeds warmer, dus dat is nog een extra reden om naar de kust te gaan.. Er zijn genoeg gezellige boulevards en je kunt door de duinen fietsen. Of breng een bezoekje aan een nationaal park. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het heerlijk. Waai lekker uit aan het strand en drink daarna een warme chocolademelk om bij te komen.

4. Walcheren

Het is niet voor niets dat Walcheren in dit lijstje staat. Het is de dichtstbevolkte regio van Zeeland, en dat betekent veel gezelligheid. Zeeland heeft ook nog eens de meeste zonuren van Nederland, omdat het zo zuidelijk ligt. De stranden van Walcheren behoren tot de mooiste én schoonste van Nederland. Er is veel natuur te zien, maar er zijn ook veel historische steden en monumenten die je kunt bezoeken. Zo kun je alles leren over de Watersnoodramp en de deltawerken.

5. Achterhoek

Staat jullie vriendinnenweekend helemaal in het teken van relaxen, dan moet je in de Achterhoek zijn. Rust, natuur en wellness staan hier centraal. Geniet van de omgeving, bezoek een klein stadje en kom daarna helemaal tot rust in een sauna. Ontdek de omgeving per boot: in één uur vaar je langs de allermooiste plekjes en je leer ook nog eens wat over verschillende bezienswaardigheden. Als je toch liever iets actiefs wilt doen, is er een indoor skihal. De langste ter wereld zelfs.

Zoals je leest, is er genoeg te doen in ons eigen landje. Het biedt voor ieder wat wils, dus jullie vervelen staat niet op het lijstje! Nog even beslissen waar de reis naar toe gaan, een vakantiepark in Nederland uitzoeken die in de buurt ligt en jullie onvergetelijke trip kan beginnen.