Kamperen is leuk, maar glamperen is nog veel leuker! Op een glamping heb je alle lusten en geen lasten. Niks kampeerspullen meezeulen, op luchtbedden slapen en zonder stromend water je tanden poetsen. Het enige wat je hoeft in te pakken is wat kleding en je bent klaar voor het avontuur. Wij hebben de leukste glamping spots in binnen- en buitenland voor je opgezocht.

Glamping FEM FEM

Tipi aan zee

Glamping-tent-callantsoog-FEMFEM

Foto via tipi aan zee

Deze tipi aan zee staat in een klein vakantiepark aan zee te Callantsoog in de Noord-Hollandse duinen. De tipi is voorzien van alle gemakken. Zo is heeft de tipi een verhoogde houten vloer, een gezellig buitenterras met haardvuur en een heerlijk zacht tweepersoonsbed. Ook is elke tent voorzien van een eigen overdekte keuken en badkamer. Kamperen kan niet luxer!

Yurt in de Texelse duinen

Yurt-duinen-Texel-FEMFEM

Foto via Texelyurts

Vijf traditionele yurts in Nationaal Park Duinen van Texel. Je verblijft geheel in stijl midden in de natuur, vlakbij het strand en het historische dorpje Den Hoorn. De sfeervolle yurt is voorzien van een houtgestookt fornuis waarop je kunt koken en die gelijkertijd de yurt verwarmd.

Vintage roadtrip

volkswagen-busje-glamping-FEMFEM

Foto via Happy Little Camper

Deze vintage Volkswagen campers zijn een droom! Ze zijn voorzien van vier (!) slaapplaatsen, een 2-pits kooktoestel, een koelbox, stromend water en elektriciteit. Je kunt ze in Amersfoort huren, maar als je liever in Zuid-Europa wilt rondtoeren kun je het busje ook afhalen in de Provence, Zuid-Frankrijk.

Spaanse Zigeuner

glamping-wagen-spanje-alicante-FEMFEM

Foto via Casa del Mundo

Kamperen in een Spaanse olijfgaard is nog nooit zo leuk geweest. Deze prachtige karren zijn omgebouwd tot Balinees ‘rijsthuis’. Van binnen waan je je in Indonesië, maar buiten ben je omgeven door prachtige uitzichten op de bergen van Alicante. De glamping biedt een restaurant, bibliotheek, zwembad en een patio met houtoven.

Yurt op natuurcamping

tipi-bos-glamping-FEMFEM

Foto via Natuurcamping Ottermeerhoeve

Zoek de rust op in deze Yurt midden in de natuur. Je kampeert op Natuurcamping Ottermeerhoeve in Essen. Je hebt een vierpersoons tent voorzien alle gemakken plus houtkachel, hangmat en een meertje waar je in kunt zwemmen. Je hebt lekker veel privacy want de tent is omgeven door bossen.

Franse boomhut 

Boomhut-Frankrijk-Glamping-FEMFEM

Foto via glampings.nl

Deze fantastische boomhut is rondom een 250 jaar oude kastanjeboom gebouwd in het Zuiden van Frankrijk, ten Oosten van de Pyreneeën. Je zit ver van de beschaafde wereld, je slaapt onder een ritselend bladerdek en je wordt wakker gemaakt door vrolijke tjilpende vogeltjes. Daarna kun je lekker ontbijten in het zonnetje op je terras van 7 meter hoog. Klinkt als een paradijsje, niet?

Op vakantie? Met deze apps wordt het nog leuker