Daar begon onze bingewatch: Selling Sunset. De nieuwe Netflix serie van de makers van The Hills. Inclusief een dosis drama, bitch fights én een kijkje in de mooiste (en onbetaalbare) huizen van LA. Deze serie móet je kijken.

selling sunset

The Oppenheim Group

Oprichters Jason en Brett Oppenheim zijn niet zomaar een stel makelaars. Ze hebben vrouwen in dienst die allemaal één ding gemeen hebben: ze houden van het verkopen van huizen. Of zijn het toch de commissies waar ze zo van houden? Zo verkopen ze huizen – zeg maar gerust kastelen – die beginnen bij een kleine 3,5 miljoen dollar en oplopen tot de 40 miljoen dollar. Commissies beginnen daardoor al bij de anderhalve ton.. Voor dat bedrag gaat iedereen over lijken, niet? Je zal in ieder geval snel in de gaten krijgen dat het verkopen van huizen het enige is wat de dames gemeen hebben, de bikkelharde diva’s gunnen elkaar verder namelijk niets.

Schermafbeelding 2019-04-01 om 15.20.27 Schermafbeelding 2019-04-01 om 15.32.39

Je kunt dus niemand vertrouwen

Een aantal wijze lessen zijn er wel te leren uit de serie – als je ze niet al kende. Zo word je er meerdere malen aan herinnert dat je dingen die je dwarszitten of waar je ‘iets van vindt’ beter meteen kunt zeggen. En dan niet achter iemands rug om, maar gewoon tegen de persoon waar het over gaat. Dingen als roddels, geheimen, leugens, foutjes, worden namelijk meedogenloos afgestraft. Bij The Oppenheim Group zijn je geheimen in ieder geval niet veilig. En wil je toch over iemand roddelen? Dan wordt er aandachtig naar je geluisterd, zelfs met je meegepraat en achteraf word je dan zonder pardon verlinkt bij de dame over wie jij je zorgen uitsprak.

Schermafbeelding 2019-04-01 om 15.02.19 Schermafbeelding 2019-04-01 om 15.07.51

Niet nadenken en kijken met een knipoog

Deze serie moet je echt kijken met een knipoog. Er is namelijk niets, maar dan ook niets, echt aan deze serie. Al beeld ik mij anders in tijdens het kijken, want het zou toch fantastisch zijn als deze groep vrouwen en hun glamorous leven werkelijkheid zouden zijn. Een vacature bij The Oppenheim Group zou denk ik nog geen uur online staan.

Enthousiast geworden?

Heb jij deze realitysoap al lang gezien en wacht je ook met smart op seizoen 2? Helaas is het nog niet duidelijk of er een vervolg komt op de serie. Nog maar een keertje kijken dus? In de tussentijd kun je wellicht ook checken welke films en series er in april op Netflix verschijnen, klaar voor je volgende bingewatch?