Heb jij je goede voornemens al op een rijtje staan en wil je dit jaar een keer echt succes behalen? Dan kun je een simpel trucje toepassen. Zo kun je je goede voornemens volhouden zonder dat je het opgeeft!

goede voornemens volhouden
Bron: Pinterest

De regel van halveren

Voornamelijk in januari hebben we voor onszelf de grootste goede voornemens. Gezonder eten, meer sporten, minder schermtijd en nog véél meer. Toch lukt het vaak niet om het vol te houden en zijn we ze voor het einde van januari alweer vergeten. Volgend jaar een nieuwe poging, toch? Dit jaar kun jij hierin een verschil maken. Je hoeft alleen maar de regel van halveren toe te passen. Je maakt de goede voornemens op die manier zo ‘klein’ dat de drempel om ze vol te houden laag genoeg is. Zó houd je het écht vol.

Je goede voornemens volhouden? Zó pas je de regel toe

Heb jij bijvoorbeeld als goed voornemen dat je meer wil sporten? Maak het dan niet meteen te groot door te zeggen dat je maar liefst vier keer per week naar de sportschool gaat of dat je iedere dag een uur gaat wandelen. Zorg ervoor dat je het zo klein mogelijk maakt, zodat het niet voelt als een opgave. Je kunt daarna altijd nog opbouwen.

Begin dus met twee keer in de week naar de sportschool voor een halfuurtje óf drie keer in de week een wandeling van dertig minuten. Merk je dat dit nog steeds ’te groot’ voelt? Dan halveer je het gewoon weer. Nét zolang totdat je zeker weet dat het je gaat lukken.

Merk je dat je dat het lukt om je goede voornemens vol te houden? Dan kun je het altijd weer iets moeilijker maken voor jezelf door er wat extra tijd aan toe te voegen. Uiteindelijk bouw je het zo op totdat je op het niveau bent waar je graag wilde zijn. Zolang je de drempel laag houdt voor jezelf, zal je merken dat het gemakkelijker wordt om het vol te houden.

Lees ook: Met deze goede voornemens wordt jullie relatie in 2023 sterker dan ooit