Veel mensen dromen ervan een reis om de wereld te maken. Maar de kosten voor vluchten, accommodaties, activiteiten en vervoer kunnen hoog oplopen. Daarom hebben wij voor jou een paar handige tips waardoor je voor een prikkie een geweldige wereldreis kan maken.

goedkoop reizen FEM FEM

Kies de juiste bestemming

Denk goed na over de bestemming die je kiest. Sommige landen zijn nu eenmaal goedkoper dan andere. In Azië zijn Cambodja, Vietnam en India de goedkoopste landen om heen te gaan. Honduras en Belize zijn in Zuid-Amerika de echte budget bestemmingen. In Europa zijn Griekenland, Hongarije en Ierland enkele goedkope landen om naartoe te reizen.

Reis met een groep

Reizen in een groep kan veel geld besparen. Een Airbnb delen met mensen is stukken goedkoper dan slapen in hotels. Mocht je een tour willen doen, kom dan vooral met meerdere mensen, want je kan vaak groepskorting krijgen.

Reis met een auto

Een auto huren brengt een hoop voordelen met zich mee. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer of de beschikbaarheid van een taxi. Wij raden je aan om je huurauto vóór vertrek te boeken zodat je niet voor verassingen komt te staan. Met de all-in huurauto’s van Sunny Cars hoef jij je nergens meer druk om te maken. De auto’s van Sunny Cars zijn optimaal verzekerd, in de meeste gevallen krijg je dus je eigen risico terugbetaald.

Reis niet teveel tussen bestemmingen

Transport tussen verschillende steden en landen kost vaak het meest. Bepaal aan de hand van de tijd die je hebt per land hoeveel je kan reizen tussen steden. Heel veel reizen in zo weinig mogelijk tijd is niet aan te raden. Zoek ook goed uit welk soort vervoer het meest geschikt is.

Vraag de locals om tips

Als je de grote groepen toeristen wilt vermijden, vraag dan vooral de lokale mensen om tips voor attracties, eettentjes en de mooiste plekjes. Waarschijnlijk kom je dan op de leukste locaties waar je anders nooit zou zijn gekomen.

Eet uit de lokale keuken

Het is goedkoper om eten te kopen bij marktjes en lokale eetgelegenheden. Vaak koken ze daar met verse en lokale ingrediënten. Mocht je een Airbnb huren, dan is het aan te raden om naar de lokale markt te gaan om daar inkopen te doen voor het avondeten. Dit is goedkoper én leuk om te doen.

Let goed op de uitgaves die je doet

Het is slim om bij te houden welke uitgaves je doet tijdens je reis. Dit helpt je om goed in kaart te brengen waar het meeste geld naartoe gaat en waar je op zou kunnen besparen. Zo kan je ook beter een budget per dag vaststellen, ben je je bewuster van de uitgaves die je doet en zal je uiteindelijk goedkoper uit zijn.

Heb je je wereldreis gepland en heb je inpak stress? Lees dan deze tips!