Sinds vorige week is de McPlant permanent terug is op het menu van McDonalds. Om die permanente terugkeer te vieren, kun je morgen een gratis McPlant krijgen. Maar daar moet je wel wat voor doen!

Gratis McPlant McDonalds
Bron: McDonalds

De McPlant maakt een comeback

Vorig jaar maakten we al even kennis met de McPlant, de veggieburger van McDonald’s in samenwerking met Beyond Meat, en dat was de-li-cious! De burger, gemaakt van erwteneiwit, rijsteiwit, aardappelen en bieten, leverde de klassieke McDonald’s smaak die gasten kennen en waarderen. De burger stond tijdelijk op het menu, maar omdat de tijdelijke introductie vorig jaar zo’n succes was, keerde de burger vorige week terug op het menu. Dat smaakt naar meer!

Gratis McPlant

Om de terugkeer van de delicious veggieburger te vieren wordt de restaurantketen aan de IJdoornlaan in Amsterdam morgen omgetoverd tot een groene oase. Het hele filiaal staat tjokvol planten. Enne, gasten die zelf een plant komen brengen, worden beloond met een McPlant. Trek in een burger? Meld jezelf, inclusief plant, bij McDonalds aan de IJdoornlaan in Amsterdam en krijg een gratis McPlant. Lekker toch?

Goed doel

Maar waarom een plant? Alle planten krijgen een mooie bestemming en mogen het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam opfleuren. In dit huis verblijft familie van wie een kind is opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis. Zo zijn ouders en hun zieke kind dag en nacht dicht bij elkaar. Alle planten in pot zijn dus welkom: van groot tot klein, van cactus tot ficus. Zolang ze maar binnen kunnen gedijen en de boel kunnen opfleuren. Zo’n leuk idee!