Alhoewel het goed is om je af te toe te vervelen, kan het je al vrij snel irriteren en wil je iets gaan ondernemen. Wachtend op een trein bijvoorbeeld of wachten bij de tandarts, je kan wel voor je uit gaan staren, maar je kan ook de tijd doden door spelletjes te spelen want eerlijk, wie houdt daar nou niet van? Mocht je clueless zijn wat betreft leuke spelletjes op je telefoon hebben we de 7 leukste (gratis) spelletjes voor jullie op een rij gezet.

gratis spelletjes FEM FEM

1. Wie Ben Ik?

Wellicht ken je dit al van de televisie. Qua spelregels is het exact hetzelfde, maar dan op je telefoon. Hoe het werkt? Heel simpel: je houdt je telefoon voor je. Vervolgens moeten jouw familie of vrienden hints geven door te mimen, zingen, neuriën of omschrijven. Het enige wat ze niet mogen doen is het woord noemen of een vertaling ervan geven. Er zijn veel categorieën waar je uit kan kiezen.

 2. Jenga

Bij deze Jenga app vorm heb je een aantal voordelen: Je hoeft de toren niet zelf op te bouwen én je hebt geen rommel van al die blokjes die zijn omgevallen. Over Jenga gesproken: wist je dat je van Jenga ook een uitdagend drankspel kan maken? Dit spel valt voor een avondje met je vrienden vast in de smaak.

3. Songpop

Met deze app test je je jouw muziekkennis op basis van bekende liedjes. Kan jij zo snel mogelijk raden welk liedje je naar luistert en welk artiest het zingt?

4. Would You Rather?

De ideale app om achter dingen te komen die je nog niet wist van je vrienden. Zo is dit weer een leuke gelegenheid om je vrienden beter te leren kennen. Weet je even niet hoe je een gesprek moet starten? Begin met een dilemma. Daarna komt er altijd wel gespreksstof uit.

5. Candy Crush

Misschien wel de bekendste uit het rijtje wat jaren al een favoriet is: Candy Crush. Het doel is om zo veel mogelijk levels te halen en ieder level heeft een eigen opdracht. De opdrachten kunnen voltooid worden door snoepjes te verwisselen en rijtjes van drie, vier of vijf te maken. In totaal zijn er zes soorten snoepjes en door bijzondere combinaties kan je ook zogenaamde ‘boosters’ maken om meerdere snoepjes weg te spelen.

6. Subway Surfers

In Subway Surfers speel je de rol van een jonge hooligan, die betrapt wordt wanneer hij graffiti spuit langs het treinspoor. In dit spel ben je op de vlucht voor een inspecteur en zijn hond en moet je allerlei obstakels zien te ontwijken.

7. Super Cat Tales

Een mysterieus spel met een leger vol kleine soldaten die zijn binnengedrongen in ‘Cat Land.’ Je voelt de buit al hangen: jij moet hun tegenhouden. Dit spel is misschien nog niet echt bekend maar zeker de moeite waard om het te installeren aangezien het toch gratis is.

8. Beach Buggy Racing

Beach Buggy Racing kan je ergens wel vergelijken met Mario Kart. Zoveel mogelijk munten verzamelen om zo ver mogelijk te komen. Het gaat hier maar om één ding: races winnen!

9. Golf Blitz

Geen zorgen, iedereen kan dit spelen – hier zijn namelijk geen technische vaardigheden voor nodig. Je speelt tegen drie andere spelers. Het doel is eigenlijk heel erg simpel – zorg dat jij als eerste de bal in het gat schiet. Nu denk je ‘easy win’ maar dit spel heeft natuurlijk een aantal obstakels klaarstaan tijdens het spelen.

10. Touchgrind BMX

Durf je niet in real life te BMX’en of altijd al een pro willen zijn? Dan is een BMX in spel vorm natuurlijk ideaal. De coolste tricks maak je hier die in het echte leven waarschijnlijk niet zou kunnen.

Verveel je je? Dit zijn de sites die ervoor zorgen dat jij je nooit meer verveelt.