De hele dag én nacht gratis wijn? Ja, je leest het goed. Wij waren al fan van Italië met de heerlijkste pizza’s, de sfeervolle straatjes en het beste ijs van de wereld. Maar nu wordt het nog beter, want Italië heeft een wijnfontein.

24/7

Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een fontein en lijkt het dus niet zo bijzonder. Maar in plaats van water komt er non stop wijn uit deze fontein. Je kunt gewoon je wijnglas eronder zetten en genieten van de heerlijke plaatselijke wijn.

wijnfontein-italie-femfem

Wat, waar, waarom?

‘Maar hoe dan?’ Dachten wij in eerste instantie, en jij waarschijnlijk ook. Deze wijnfontein staat sinds vorig jaar in Caldari di Ortona, een plaatsje in Zuid-Italië. De lokale wijngaard Dora Sarchese heeft de wijnfontein geplaatst. De lokale rode wijn Montepulciano d’Abruzzo stroomt uit de fontein en is dus ook echt bedoeld voor de wijnliefhebber en om deze lokale wijn te proeven en hiervan te genieten. En aangezien uit onderzoek is gebleken dat wijn de ultieme training voor je hersenen is, moeten we hier misschien maar even langsgaan als we toch in de buurt zijn..

Zie jij jezelf en je vriendinnen hier al zitten met een heerlijke pizza in de hand en nippend aan deze heerlijke rode wijn? Wij wel in ieder geval. Helaas krijg je van rode wijn vaak rode tanden of lippen, wat er niet zo charmant uitziet. Zo drink je rode wijn zonder rode tanden of lippen te krijgen.