Bij deze is het weer tijd voor de jaarlijkse girlstrip! Wij kwamen namelijk een paar ‘geheime’ Griekse eilanden tegen waar je met je vriendinnen perfect kunt verblijven tijdens jullie eerstvolgende girlstrip. Het fijne aan deze eilanden is dat ze nog lekker onontdekt zijn, waardoor je niet tussen de massa’s mensen zal verblijven. Jullie maken kennis met het authentieke Griekenland terwijl jullie heerlijk genieten van het weer, de omgeving en the food.

Griekse eilanden
Bron: Pinterest

Geheime Griekse eilanden

Griekenland heeft ontzettend veel eilanden. Lang niet alle eilanden zijn bewoond, maar ook lang niet alle bewoonde eilanden zijn al ontdekt. Sommigen zijn nog geheim en nog niet gevonden door de toeristen. Het kost je iets meer moeite om er te komen, maar dat is het dubbel en dwars waard. De volgende Griekse eilanden lenen zich dan ook perfect voor een girlstrip.

1. Folegandros

Een klein eilandje ten zuiden van de Cycladen. Het ligt vlakbij Santorini, waardoor het dezelfde vibes heeft. De uitzichten lijken een beetje op elkaar, maar je vindt ze al voor veel goedkoper. Sterker mag: je verblijft hier voor een fractie van het bedrag, maar het is minstens net zo geweldig. Zijn jullie overtuigd? Boek dan een ticket naar Santorini en neem daar een boot naar Folegandros.

2. Milos

Dit vulkanische eiland ligt in het zuidwesten van de Cycladen, Dit eiland leent zich perfect voor strandhoppen, want er zijn maar liefst 65 stranden te vinden. Sla ook zeker Sarakiniko niet over! Dit eiland is iets gemakkelijker te bereiken. Je vliegt gewoon naar Athene en neemt vanaf daar een vlucht naar Milos.

3. Kastellorizo

Voor de perfecte Instagram kiekjes ben je hier overal aan het juiste adres. Dit eiland vind je vlakbij de Turkse kust en is onwijs klein. Toch is het er niet minder leuk om. Het heeft exact één stadje, maar wel meteen een geweldig stadje. Smalle straatjes, pastelkleurige huisjes en schattige Taverna’s waar je een heerlijk hapje Grieks eet. Om hier te komen, vlieg je eerst naar Rhodos. Vanaf daar neem je een boot en vaar je binnen 2 tot 3 uur naar Kastellorizo.

4. Lefkas

Deze komt je misschien wat bekender voor! Het is één van de ionische eilanden en is net wat bekender dan de vorige eilanden. Het staat bekend om haar vele fijne zandstranden, waar je heerlijk met je vriendinnen kunt genieten van het weertje. Het grappige aan dit eiland is dat je er per auto kunt komen, omdat het met een brug verbonden is aan het vasteland. Vlieg naar de stad Preveza en neem daar een taxi of huur een auto om op Lefkas te komen.

5. Symi

Een ander eilandje dichtbij de Turkse kust. Dit eilandje staat bekend om haar mooie gekleurde huisjes en haar prachtige haven. Vooral met zonsondergang is het hier adembenemend mooi. Overdag vermaak je je overigens ook prima op één van de vele afgezonderde strandjes waar je niemand anders tegenkomt.

6. Ithaka

Last but not least! Dit eiland behoort tot de Ionische eilandengroep en ligt vlakbij het eiland Kefalonia. Toch is het een stukje minder ontdekt door het massatoerisme, waardoor je hier waarschijnlijk geen toerist zal tegenkomen. Hier vind je de echte authentieke Griekse cultuur en geniet je van het mooie weer.

Lees ook: Deze roadtrip door Griekenland is voor de echte avonturiers