Zie jij een vakantie naar Griekenland wel zitten, maar hou je niet van dat massatoerisme? Dat is écht geen enkel probleem, want Griekenland heeft ontzettend veel eilanden waarop je heerlijk vakantie kunt vieren. Het is alleen even zoeken naar de juiste. Wij helpen je graag een handje mee. Dit zijn maar liefst 15 Griekse eilanden, waarvan jij waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord!

Griekse eilanden waarvan jij nog nooit hebt gehoord

Griekenland is één van de meest populaire vakantiebestemmingen binnen Europa. Hoewel het zo veel te bieden heeft, wordt er toch eigenlijk altijd alleen gekozen voor de standaard eilanden. Eigenlijk super zonde, want er zijn nog zoveel meer andere eilanden waar je het net zo leuk kunt hebben. Benieuwd? Lees snel verder en ontdek nog eens 15 nieuwe Griekse eilanden die je waarschijnlijk nog niet kent.

1. Lemnos

Lemnos is dan wel niet populair onder de toeristen, maar zeker wel onder de Grieken. Vergeet de haven niet te bezoeken en hier een vers visje te eten.

2. Ammouliani

Ammouliani staat bekend om haar prachtige zandstranden.

3. Antiparos

Geen overvol eiland, maar wel kleine schattige witte dorpjes waar je uren doorheen kunt slenteren.

4. Serifos

Serifos wordt ook wel het ijzeren eiland genoemd, omdat er in het verleden ijzer en goud werd gedolven. Overigens is daar niets van te merken! Het is één van de groenere eilanden die je kunt vinden in Griekenland.

5. Folegandros

Een klein eilandje met mooie baaien en steile bergen. Vergeet het kasteel van Folegandros niet te bezoeken!

6. Koufonisia

Eigenlijk zijn dit twee eilanden die dicht bij elkaar liggen! Ook hier is de natuur en het strand weer genieten.

7. Tilos

Buiten het feit dat je hier geweldig kunt wandelen en je veel verlaten strandjes kunt vinden, heeft het eiland nog een bijzonder dingetje. Het staat namelijk bekend om de prehistorische dwergolifant die hier ooit leefde.

8. Patmos

Patmos is een vulkanisch eiland en heeft veel rotsen met een grille kustlijn. Een interessant eiland om voor een paar weken te ontdekken!

9. Telendos

Telendos was ooit één eiland met het eiland Kalymnos, maar scheurde af na een aardbeving. Nu bestaan er twee verschillende eilanden op een korte afstand van elkaar.

10. Leros

Leros staat bekend om haar authentieke schattige Griekse dorpjes.

11. Ikaria

Een eiland vol natuur, kilometers lange kust en geweldige wandelpaden door de ongerepte natuur.

12. Meganisi

Hou jij van zeilen? Dan ben je op Meganisi aan het juiste adres

13. Kythnos

Kythnos is voor een deel onbewoond, maar heeft ook zeker grote dorpen die je kunt bezoeken. Hier struin je uren door de schattige straatjes zonder dat het gaat vervelen!

14. Sifnos

Sifnos staat bekend om haar ongerepte stranden met kristalhelder blauw water.

15. Amorgos

Ben je meer van het eiland hoppen? Amorgos staat voor vele eilandhoppers standaard op het programma.


Lees ook: Deze roadtrip door Griekenland is voor de echte avonturiers