We moeten 2017 natuurlijk in stijl eindigen en dat doen we niet ziek in bed met een griepje. Momenteel heerst er een griepepidemie en daar willen wij geen onderdeel van worden. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld hoe je het kunt voorkomen en wat je nou precies moet doen als je helaas toch dat griepje te pakken hebt.

zo versla jij de griepepedimie fem fem

Herkennen

Griepsymptomen kunnen uit het niets ineens opkomen en kan zich daardoor ook heel snel uitzetten. De symptomen lijken op die van een verkoudheid en daarom denken mensen vaak dat ze er niet zoveel tegen kunnen doen. Als je weet welke symptomen er bij een griepje horen, kun je het ook het beste tegen gaan. Dit is de reden waarom wij ze op een rijtje hebben gezet. Je bent al een langere tijd zwak en moe, je hebt koorts, koude rillingen, hoest veel, hebt keelpijn, weinig eetlust, bent snel buiten adem. Ook kun je slecht slapen, heb je veel last van hoofdpijn, doen je ledematen pijn en heb je dus de verkoudheidssymptomen.

Voorkomen

Met een goede weerstand komt het nauwelijks voor dat je een van de eerste bent die last heeft van deze griepepidemie. Toch kun je niet alleen uitgaan vaan een goede weerstand, want ook deze kan doorbroken worden door een hevige griep. Het is wel belangrijk om genoeg te slapen, veel goede voedingstoffen binnen te krijgen en regelmatig je handen te wassen. Daarnaast is het ook slim om regelmatig de deurklinken in je woning schoon te maken, iedere dag je huis te ventileren en papieren zakdoekjes gebruiken in plaats van stoffen. Als je echt bang bent dat jij tijdens de jaarwisseling met een griepje op bed lig, kun je altijd overwegen op een griepprik te halen.

Herstellen

Hier zat je totaal niet op te wachten, maar helaas je hebt toch echt een griepje te pakken. Het allerbelangrijkste is dat je tot rust komt, span je deze periode dan ook niet te veel in. Drink veel water, want dat zorgt ervoor dat je de bacteriën weer wegspoelt. Probeer ook wat te eten, als je minder of niet gaat eten ga je je opgeven moment erg slap voelen wat ook niet helpt bij het herstellen van de griep. Ook is het belangrijk dat je jezelf warm aankleed, zodat je lichaam niet afkoelt. Niet te vergeten helpt paracetamol ook altijd, hierdoor kan het voorkomen dat je een dag later al een stukje bent opgeknapt. Tot slot is buitenlucht erg belangrijk, haal daarom ook als je een griepje hebt even een frisse neus.

Sommige tips om van je griepje of van je verkoudheid af te komen, zijn zo erg nog niet.