Groene ogen zijn super speciaal want het is een zeldzame oogkleur. Maar twee procent van de bevolking heeft deze kleur ogen. Als je groene ogen hebt dan mag je deze dus best laten zien. Daarom gaan wij je vertellen welke kleur je vaker zou moeten dragen zodat je ogen er mooi uitspringen.

Bron: @millanefriesen

Rood

Rood en groen zijn complementaire kleuren, dit betekent dat ze tegenover elkaar staan in de kleurencirkel, deze kleuren versterken elkaar. Dat houdt in dat als jij een leuke rode sweater draagt, je groene ogen eruit springen. En nog een leuk feitje: rode kleren trekt mannen aan. Zet die rode items dus bovenaan je wishlist, want wie wil dit nou niet?

Metallic

Heb jij even geluk met je oogkleur, want metallic is he-le-maal trendy dit jaar. Je ogen staan super mooi bij deze kleur en het zorgt ervoor dat je ogen lekker opvallen. Sterker nog, er is niet een oogkleur dat zo mooi bij metallic staat als groen, je hoeft dus niet bang te zijn dat metallic je niet staat.

Paars en roze

Paars en roze tinten staan in de kleurencirkel naast rood, dit betekent dat de kleuren schuin tegenover groen staan. En ja, ook dan staan ze erg goed bij je groene oogkleur. Probeer hierin lekker te experimenteren, ga je voor een felroze look of hou je het iets meer bescheiden met donkerpaars? Anyways, het zal je dus sowieso goed staan. Enne, een tipje van ons, roze en paars is ook super leuk om samen te combineren.

Groen

En last but not least, natuurlijk de kleur groen! Doordat je groene kleding draagt, benader je extra je ogen en dat is nou precies de bedoeling. Wil je je oogkleur nóg extra versterken? Draag dan een item in dezelfde groene tint als dat je ogen zijn, dit zal ervoor gaan zorgen dat je ogen gaan shinen. Sooo, go for green!

Deze kleuren zijn een echte must voor in je kast om je zeldzame groene oogkleur te versterken, dus waar wacht je nog op?