Groningen. De stad die altijd te weinig wordt uitgelicht en dat terwijl ze zoveel te bieden heeft. Mooie oude pandjes, gezellige barretjes en deze zomer nog iets héél leuks: de allergrootste waterglijbaan van Europa. Dat wordt tussen 1 en 3 September een dagje naar het Noorden van het land.

glijbaan-groningen-femfem

35 kilometer per uur

De glijbaan is echter niet voor angsthaasjes: je gaat nogal snel. De organisatie belooft namelijk dat je met een snelheid van 35 kilometer per uur naar beneden zal glijden. De glijbaan is 150 meter lang en zal in het Groningse stadspark gaan staan. De glijbaan is onderdeel van het event ‘Splash Your City’. Een kaartje koop je voor 12,50 een daarvoor krijg je 2,5 uur waterplezier. Ook kun je lekker dansen, eten en drinken. Top. Meer info lees je hier. Vorig jaar vond dit plaats in Nijmegen en toen zag de glijbaan er zo uit:

Wij raden je wel aan om een badpakje aan te trekken in plaats van een bikini, zo blijft alles tenminste zeker op de juiste plek zetten. We hebben hier de leukste voor je op een rijtje gezet.