Verschillen jij en je partner veel in lengte? Dan hebben wij heel goed nieuws voor je. Koppels met een groot verschil in lengte zijn volgens de wetenschap een stuk gelukkiger. Ineens is het dus helemaal niet zo erg als één van jullie minstens een kop groter is dan de ander.

koppel verschil lengte
Bron: Pinterest

Groot verschil in lengte

Vrouwen met een veel langere of juist veel kortere partner mogen in hun handjes knijpen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat deze koppels een stuk gelukkiger zijn. Voornamelijk vrouwen zijn een stuk gelukkiger wanneer een man een flink stukje langer is. Dit blije gevoel is voornamelijk in het begin van de relatie te merken. En méér goed nieuws: dit vrolijke gevoel houdt voor minstens 18 jaar aan. Pas daarna zal het stabiliseren.

Hoe dit kan? Dat valt te verklaren vanuit onze natuur. Vrouwen zijn van nature opzoek naar een partner die hun aan een nageslacht helpt. Lange mannen zijn hiervoor ‘beter’, omdat ze sterker zouden zijn én dus meer veiligheid zouden kunnen bieden. Het is dus eigenlijk een kwestie van overleven ondanks dat we inmiddels iets minder afhankelijk zijn van deze eigenschappen van een man.

groot verschil in lengte
Bron: Pinterest

Hoe langer hoe succesvoller

Om er nog een schepje bovenop te doen: de lengte van een man zegt nóg meer over een man. Lange mannen zouden namelijk niet alleen zorgen voor meer geluk in een relatie (mits de vrouw korter is natuurlijk). Lange mannen zijn ook nog eens succesvoller dan korte mannen. Voornamelijk op financieel gebied hebben lange mannen een streepje voor. Ze worden namelijk als betrouwbaar gezien. Het is dus zeker geen straf om een lange man aan de haak te slaan. Go for it, girl!

Lees ook: Science says: lang in bed liggen met je lover is goed voor je relatie