Een goede bikini is soms best een investering. We vinden het daarom erg belangrijk om hem zolang mogelijk mooi te houden. Toch maken we onbewust grote bikinifouten. Benieuwd? We leggen het je uit.

29414841_1860378797326496_5576210801229824000_n

Zonnebrand

Waarschijnlijk breng je zonnebrand aan zodra je je bikini aanhebt. Dit is echter niet de goede manier, omdat de crème slecht is voor de stof van je bikini en het laat verkleuren. Het is dus belangrijk dat je je zonnebrand goed laat intrekken voordat je je bikini aantrekt.

Het niet uitspoelen van je bikini

We vergeten allemaal wel eens om onze bikini uit te spoelen, nadat je het zwembad of de zee in bent geweest. Goed is dit niet, want het is belangrijk om de restjes chloor, zout en zonnebrand uit je bikini te krijgen. Als je dit niet doet trekken de restjes in het stof, waardoor je hele bikini verpest wordt.

Niet douchen

Douchen voordat je het zwembad inspringt? No way, dat is veel te koud. Toch is dit essentieel om te doen, omdat je bikini hierdoor langer mooi blijft. Het chloorwater tast namelijk de stof van je bikini aan.

Laten drogen in de zon

Het laten drogen van je bikini in de zon gaat snel, maar dit is zeker niet de beste manier. De zon zorgt ervoor dat de elasticiteit van de stof achteruit gaat. Ook zorgt het ervoor dat de kleur fletser wordt. Laat het inplaats hiervan in de frisse lucht drogen. Je wilt immers wel dat je de hele zomer voorruit kan toch?

Lees ook: dit zijn de leukste bikini’s onder de 35 euro.