Het einde van het jaar is alweer in zicht, wat betekent dat kerst er ook aankomt. Wij zien het helemaal zitten, maar helaas moeten we zeker langer dan een maand wachten. In de tussentijd kunnen we wel in de kerststemming komen. Hoe? Door naar de grootste kerstmarkt van Nederland te gaan.

Grootste kerstmarkt van Nederland Haarlem
Bron: Unsplash

Kerstmarkt

Ambachtelijke wafels naar binnen werken, wandelen langs de kraampjes en heel wat glühwein naar binnen tanken. Kerstmarkten zijn simpelweg zo magisch en bijzonder, zelfs in de kou. Je krijgt er ongetwijfeld een kerstgevoel van, maar er is maar één stad hier in Nederland die dat als beste kan. De hoofdstad van Noord-Holland… raad je het al? Haarlem!

Het is naar eigen zeggen “de beste kerstmarkt van Nederland”, en daar zijn we het stiekem wel mee eens. De kerstmarkt wordt vaak onderschat, omdat het geen kermisattracties en ijsbanen heeft. Het is gewoon een kerstmarkt van de ‘oude stempel’. Het is ook niet zo gek, gezien Haarlem één van de oudste steden van Nederland is.

Het artikel gaat verder onder het bericht. 

Ouderwets genieten

Hoewel de kerstmarkt van de oude stempel is, maakt dat het juist bijzonderder en magischer. En gezelliger uiteraard! Op elke hoek van de straat staan er kerstkoren en bij de Gouden Straatjes lopen acteurs in prachtige kleding rond. In de Grote of St. Bavokerk op de Grote Markt kun je zelfs genieten van een kerstballet, want magischer dan dat kun je het natuurlijk niet hebben. Op zoek naar cadeautjes, kleding of versiering? Je hebt keuze uit meer dan 350 kraampjes. Je zal dan ongetwijfeld wat vinden!

Voor kinderen is er ook genoeg te doen, ze kunnen zichzelf laten schminken zoals zij maar willen of aan de slag gaan met kerstmutsen. Kinderen kunnen zelfs op de foto met de enige echte kerstman. Super leuk, toch? Kom op 9 t/m 11 december 2022 naar de leukste en grootste kerstmarkt van Nederland, en begin alvast in de kerstemming te komen.