We willen stiekem allemaal een bos met lange en volle lokken. Nu zijn er een aantal dure middeltjes op de markt die je dit beloven, maar het schijnt ook dat je jezelf een scalp massage, oftewel hoofdhuidmassage, kan geven om je haargroei te stimuleren. Maar werkt dit wel echt?

Wat is een hoofdhuidmassage?

Een hoofdhuidmassage zou je kunnen vergelijken met een massage die je zou krijgen voor je nek, rug of lichaam. Wat zo fijn voelt aan een hoofdhuidmassage is dat het wat zachter is dan een echte massage. Bij deze massage zou je ook wat olie kunnen gebruiken, maar dit hoeft niet!

Voor een hoofdhuidmassage heb je eigenlijk alleen maar je vingertoppen nodig. Er zijn ook speciale apparaatjes op de markt maar die zijn helemaal niet nodig. Let wel op dat je niet je nagels gebruikt, dan kan je je haren juist beschadigen! Zo ga je te werk: masseer in een cirkelvormige beweging je hoofdhuid met je vingertoppen. Je kan zelfs ondersteboven hangen zodat er extra bloed naar je haarzakjes gaat. Dit zal de haargroei stimuleren.

Haar sneller laten groeien

Door de massage op de hoofdhuid spreek je eigenlijk de haarzakjes aan. Elke haar op je hoofd begint zijn leven in een follikel, net onder de huid op je hoofdhuid. Een hoofdhuidmassage verhoogt de haardikte door de cellen van haarzakjes te stretchen. Dit zorgt ervoor dat de follikels dikker haar gaan produceren. Wil je echt resultaat? Zorg er dan wel voor dat je de massage op je hoofdhuid regelmatig doet!

Hoe masseer je je hoofdhuid?

Een hoofdhuidmassage kan je op veel verschillende manieren doen. Zo kun je een traditionele hoofdmassage doen. Hierbij doe je dit vijf minuten per dag en beweeg je alleen je vingertoppen heen en weer op je hoofdhuid. Naast dit kun je ook je hoofdhuid masseren terwijl jij je haar aan het wassen bent. Dit scheelt weer een hele hoop tijd. Ook kun je de massage doen met een borstel of je gebruikt essentiële oliën voor de massage. Oliën met lavendel en pepermunt kunnen ervoor zorgen dat jou haar nog sneller gaat groeien.

Lees ook: Wishing for long hair! 5 tips om jouw haar sneller te laten groeien