De meeste vrouwen hebben een haat-liefde verhouding met hun haar. Vrouwen met krullen zouden het liefst stijl haar hebben en vrouwen met stijl haar verlagen naar een bos krullen. Maar toch blijven je haren je beste accessoire. Je kan je look door middel van je haar namelijk meteen veranderen. Het is alleen belangrijk om te weten hoe je er het beste voor kunt zorgen. Prent de volgende haar lessen dus maar goed in je hoofd.

Talking on the phone

1. Er is een juiste manier om je haar te wassen

Als jij je haren op de juiste manier wast, krijgen je haren en hoofdhuid precies wat ze nodig hebben. Je hebt niet zo veel shampoo nodig. Een kleine klodder is voldoende. Verdeel de shampoo met name over je hoofdhuid en de bovenste helft van je haar. Je uiteinden hebben net wat minder liefde nodig. Vervolgens wrijf je de shampoo voorzichtig in je hoofdhuid met je vingertoppen en spoel het vervolgens uit.

2. Gebruik conditioner

Door het gebruik van shampoo worden veel natuurlijke, benodigde oliën weggenomen. Hierdoor krijgt het haar behoefte aan aanvullende hydraterende middelen. Gelukkig is conditioner daar goed voor en dus belangrijk om te gebruiken. Het zorgt er namelijk voor dat je haren weer gehydrateerd worden. Toch gebruiken de meesten van ons conditioner verkeerd. Om te beginnen gebruiken we veel te veel. Je hebt maar een klein beetje nodig, zo groot als een erwt. Daarbij moet je ervoor zorgen dat het niet bij je hoofdhuid in de buurt komt, maar juist aangebracht moet worden op de onderste helft van je haar. De hoofdhuid produceert namelijk al genoeg olie, dus het hoeft niet meer gehydrateerd te worden. Wanneer conditioner in de buurt van je haarwortels komt, zal je haar gaan hangen en zal het er plat uitzien.

3. Wees niet bang om olie te gebruiken

Je hoeft niet bang te zijn om haarolie in je haarroutine te introduceren. Breng een paar druppels in de onderste helft van je haar aan na het douchen om kroes te voorkomen. Doe hetzelfde nadat je het geföhnd hebt. Hoe je het ook gebruikt, olie zal je haren beschermen en herstellen, zodat het sterk en gehydrateerd blijft.

4. Gebruik verschillende borstels

De meeste vrouwen gebruiken slechts één borstel en denken dat dit prima werkt. Maar om je haren goed te verzorgen heb je in ieder stadia bij het verzorgen van je haar een andere borstel nodig. Wanneer jij je haren borstelt als het nog nat is of krullend haar hebt, kun je het beste een kam gebruiken met wijde tanden of een paddle brush. Borstelen met nat haar is namelijk niet slim. Voor super dik haar heb je een borstel nodig met synthetische tanden waardoor je geen statisch haar krijgt. Als je fijn of dun haar hebt, kun je beter natuurlijke borstels gebruiken die zacht zijn en de natuurlijke oliën van je haar gelijkmatig verdeeld voor een mooie glans. Bij het föhnen kun je het beste een vent brush gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de hitte uit je föhn alle kanten van je haar bereikt waardoor het haar sneller droogt en dus minder beschadigt door de warmte.

5. Maak gebruik van salt spray

Een paar spuitjes salt spray kan een prachtige textuur en natuurlijke golven in je haar creëren zonder daarbij een krultang te hoeven gebruiken. Maar pas op dat je er niet te veel van gebruikt. Zout kan je haar namelijk uitdrogen, dus gebruik een salt spray die voedende oliën bevat. Met een salt spray creëer je ook een zomerse look. 

6. Verzorg je hoofdhuid goed

Wil je langer en gezonder haar? Dan zul je moeten beginnen bij je hoofdhuid. Verzorg je hoofdhuid dus met liefde. Je hoofdhuid zal gemasseerd moeten worden om te de bloedstroom en haargroei te stimuleren. Daarbij heeft je hoofdhuid vitamines en mineralen nodig net als de rest van je huid. Je hoofdhuid heeft voldoende aandacht nodig, dus vergeet dat vooral niet.

7. Vergeet je haaruiteinden niet

Droge, dode, gespleten haarpunten zijn een slecht teken. Dit kan veroorzaakt worden door een overmatig gebruik van warmte, zoals een föhn of een stijltang of dat het te veel gewassen is. Dit resulteert in minder volume en meer warrig haar. Je kunt het beste leave-in conditioner gebruiken, want dit versterkt droog en pluizig haar.

Getting rid of tangles.

Om ervoor te zorgen dat je haren het meest halen uit je schoonheidsslaapje, kun je beter stoppen met deze 5 slechte slaapgewoonten.