Het is een probleem waar vele vrouwen tegenaan lopen: het hebben van vettig haar. Vaak denken we dat we onze haren zo veel mogelijk moeten wassen om ze fris en schoon te houden. Dit is echter niet het geval. Door je haren zo vaak te wassen, zal het uiteindelijk alleen maar vetter worden. En dat is natuurlijk wel het laatste waarop je zit te wachten. Gelukkig hebben wij wat tips om dit te voorkomen.

femfem-blond-vrouw-vettig

Foto: The Ladybug’s beauty

Was je haren

Dit klinkt misschien tegenstrijdig met wat we net verteld hebben, maar op dag 1 kun je jouw haren gerust nog met shampoo wassen. Het is wel belangrijk om dit met een natuurlijke of reinigende shampoo te doen. Dit is namelijk stukken gezonder voor je lokken.

Gebruik droogshampoo

Wanneer je de volgende dag al snel geneigd bent om je haren weer te wassen, is het verstandig om dit vooral niet te doen. Een goed alternatief is droogshampoo. Dit zorgt ervoor dat je haren er alsnog fris en schoon uitzien.

Steek je haren op

Wellicht wil je op dag 3 toch wel graag wat shampoo gebruiken tijdens het douchen. Toch is het beter om dit nog niet te doen. Misschien oogt je haar nu wat vettig, maar daar is een oplossing voor. Je kunt je haren namelijk in een rommelig knotje opsteken. Dit zorgt er meteen voor dat je minder geneigd bent om er met je handen doorheen te strijken wat er uiteindelijk voor zorgt dat je haren alleen maar vetter worden.

Gebruik appelazijn

Op de vierde dag giet je wat appelazijn door je haren heen en spoel je het vervolgens uit. Rauwe, organische appelazijn is zuur genoeg om de PH balans van je haren te herstellen, maar zacht genoeg dat het de haren niet ontdoet van essentiële voedingsstoffen.

Herhaal

Vervolgens herhaal je alle stappen weer opnieuw. Maar onthoud twee dingen goed: raak je haren zo min mogelijk aan en gebruik niet te veel styling producten. Haarlak en crèmes voor je haar zorgen alleen maar voor overtollig vet, dus het is beter om deze zo veel mogelijk te vermijden. De enige producten die je wel kunt gebruiken wanneer je haar vochtig is, zijn een mousse of een ‘root lifter’. Door dit proces wekelijks te herhalen, zul je uiteindelijk merken dat je haar een stuk minder vettig wordt. Minder wassen resulteert dus in gezonder haar. Waar wacht je nog op?

femfem-vrouw-blond-vettig

Zo zorg je naast gezonde lokken ook voor een stralende huid.