We hebben allemaal een bepaalde routine voor het slapen gaan. Het poetsen van de tanden, het reinigen van het gezicht of het nemen van een verfrissende douche. Maar vaak wordt er een belangrijk aspect vergeten: de verzorging van het haar. Waar we veel tijd besteden aan het verzorgen van de huid, wordt het haar al gauw over het hoofd gezien. De manier waarop je slaapt kan namelijk veel gevolgen hebben voor de gezondheid van je haar. Daarom is het belangrijk om de onderstaande 5 dingen niet met je haar te doen voor het slapen gaan.

1. Slapen op een katoenen kussensloop

Het klinkt misschien vreemd, maar het is echt niet goed voor je haar als je op een katoenen kussensloop slaapt. Katoen trekt namelijk vocht uit je lokken en dat resulteert in droog en pluizig haar. Het wordt geadviseerd om over te schakelen naar een zijden kussensloop, omdat dit haarbreuk helpt te voorkomen en ervoor zorgt dat je haren de volgende ochtend soepel aanvoelen. En dat willen wij vrouwen allemaal.

2. Je haar niet vast doen

Veel mensen denken juist dat het beter is om je haren niet op te steken tijdens het slapen, maar niets is minder waar. Vooral vrouwen met lang haar moeten oppassen. Slapen met het haar los verhoogt de kans namelijk op wakker worden met een hoop klitten en strengen.  De oplossing? Je haar in een losse knot bovenop je hoofd binden. Op deze manier zul je als je in bed ligt niet rechtstreeks op je haar liggen en wordt het niet beschadigt.

3. Haarstiekjes met metaal gebruiken

Nu je weet dat het belangrijk is om je haren vast te binden tijdens het slapen gaan, is het ook belangrijk dat je weet hoe. Wat je gebruikt om het haar op te steken, maakt namelijk het verschil. Het gebruik van haarstiekjes die metaal bevatten, zorgt ervoor dat je haar beschadigt raakt. In de prullenbak ermee! Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor “bobble” elastiekjes.

vrouw-bed-slapen-femfem

4. Met nat haar slapen

We zijn er allemaal weleens schuldig aan geweest: direct na het douchen je bed induiken. Op zich geen probleem, maar wel als je haren nog nat zijn. Het haar is namelijk een stuk kwetsbaarder wanneer het nat is. Wanneer je dus besluit te gaan slapen met nat haar, is het sneller vatbaar voor breuk en is de kans groter dat het verstrikt raakt. Natuurlijk is het alsnog mogelijk om ’s avonds onder een warme douche te springen, zolang je er maar voor zorgt dat het droog is voordat je je bed induikt. Mocht dat niet lukken, zorg er dan voor dat je een leave-in conditioner in het haar kamt en het vervolgens opsteekt.

5. In een droge ruimte slapen

Een droge ruimte heeft niet alleen slechte gevolgen voor de huid, maar ook voor het haar. Om dit te voorkomen zou je een luchtbevochtiger kunnen aanschaffen. Naast dat het ervoor zorgt dat je haar niet uitdroogt, helpt het ook te voorkomen dat je gebarsten lippen of een schilferige huid krijgt. Win-win situatie dus.

haar-slapen-femfem

Hoe je meer volume in je haar krijgt vertellen we je hier.