Elke dag een good hair day en voorgoed gedag zeggen tegen de bad hair days. Droom jij hier ook weleens van? Wij wel! Gelukkig is er een simpel trucje die jou dichter bij je beste coupe ooit brengt. Nee, we hebben het niet over droogshampoo, verzorgende haarolie of de allerbeste lak om je krullen te fixeren. Waar we het wél over hebben? Lees gauw verder.

Truc kapper FEM FEM

Met dit trucje zit jouw haar altijd goed

De beste tip voor good hair everyday kregen wij van topkapper en hair expert Rick van het Meer. Namelijk, het föhnen van je lokken na het wassen. Door niet (we herhalen: niet!) met nat haar te gaan slapen maar je lokken te voorzien van een blow-dry nadat je jouw haar gewassen hebt, zal het de volgende dag een stuk beter zitten. Geen platte coupe of hevige kruin dus, want jouw lokken zijn een al volume hierna. Denk maar eens na: als je bij de kapper vandaan komt, zit je haar altijd prachtig en volumineuzer dan ooit. En dat komt dus doordat jouw kapper je haren op de juiste manier in model föhnt na een knipbeurt.

Gezond haar

Een van de grootste oorzaken van ongezond haar, is een slechte vochtbalans. Tuurlijk willens we onze lokken drogen na het wassen, maar daarbij willen we ook de natuurlijke vochtbalans behouden. Helaas werken de meeste stylingtools hier niet aan mee. Daarom heeft Philips twee nieuwe producten ontwikkeld: de Philips Prestige föhn en stijltang met SenseIQ-technologie. Hiervan is bewezen dat het tot 90% van het vocht vasthoudt, voor sterk en vitaal haar. De technologie voorkomt oververhitting van je haar door de temperatuur te meten met een infraroodsensor en te corrigeren voordat het oververhit raakt. Het resultaat? Gezond geföhnde en gesteilde lokken waarbij tot wel 70% van het natuurlijke vochtgehalte en tot 93% van de natuurlijke sterkte van je haar behouden wordt. Je haar mooi drogen en föhnen zonder afbreuk te doen aan de gezondheid van je lokken, het kan dus écht. Hello, shiny hair!

Philips SenseIQ

Zelf je haar föhnen

Hoe je die die perfecte blow-dry bij jezelf doet? We helpen je op weg met 4 handige tips voor het föhnen van je haar, zodat het voortaan altijd mooi zit.

1. Begin met handdoekdroog haar

Wanneer je je haar gewassen hebt, wil je het eerst goed drogen alvorens het te stylen. Dep je lokken voorzichtig droog. Wanneer je lokken handdoekdroog zijn, kun je een hittebeschermende crème, leave-in-conditioner of serum aanbrengen. Zorg dat je niet teveel product gebruikt maar de juiste hoeveelheid. Zo verzwaar je het haar niet.

2. Verdeel je haar in secties

Wanneer je lokken bijna droog zijn, verdeel je je haar in 3 of meer secties, afhankelijk van de dikte en hoeveelheid haar. Tip: hoe kleiner de plukken, hoe makkelijker je jouw lokken kan stylen en hoe mooier het resultaat. Jep, hier geldt dus: geduld is een schone zaak.

3. Tools geschikt voor jouw haar

Gebruik een borstel die klitten verwijdert zonder het haar te beschadigen, zoals een Tangle Teezer. Vervolgens gebruik je een föhn en borstel van het juiste formaat voor jouw lokken en haartype. Het opzetstuk van je föhn zit er niet voor niets bij, deze komt goed van pas! Dit is belangrijk voor de droogrichting van je haar.

4. In de juiste richting föhnen

Begin altijd onderaan met föhnen, vanaf de nek. Werk vervolgens langzaam naar boven per sectie. Met je föhn en borstel ga je langs de plukken haar. Meestal is twee keer voldoende om een mooi, glanzend resultaat te krijgen. Door dit langzaam te doen, style je jouw coupe haarvriendelijk en behoud je veel glans. Doe dit pluk voor pluk, totdat je elke sectie gehad hebt. Voor extra volume föhn je je lokken ook in tegengestelde richting van je scheiding. Belangrijk: laat het eerst afkoelen voordat je het gaat stylen. Tot slot kun je ervoor kiezen nog wat haarlak te sprayen voor extra hold, of het aanbrengen van een verzorgend glansserum.

Had jij gedacht dat het trucje zo simpel was? Wij dus niet.