Het is enorm belangrijk dat we ons haar het hele jaar door goed verzorgen.  In de zomermaanden (en vlak ervoor) is het belangrijk dat we net even wat extra tijd en aandacht besteden aan onze coupe. Een haarstylist vertelt aan Glamour dat een hair detox vlak voor de hete zomermaanden een must is. Wij vertellen je welke drie stappen je moet ondernemen om je haar summer ready te maken.

haar summer ready maken
Bron: Pinterest

De kracht van de zon

Dat we onze huidjes tot op het bot moeten verzorgen in de zomer, weten we inmiddels. We zijn meerdere keren per dag in de weer met zonnebrand en blijven eindeloos smeren met hydraterende crèmes. Maar wist je dat je ook je lokken tegen de kracht van de zon moet beschermen? Een haarstylist benadrukt dat dit minstens net zo belangrijk is.

Stappenplan om je haar summer ready te maken

De combinatie van zon, zee en strand klinkt ons als muziek in de oren. Toch is juist deze combinatie funest voor je lokken. De oplossing: een hair detox. Ga je bijna op vakantie? Of komt er een hete periode aan? Bereid je haar dan voor en maak je lokken summer ready om uitdroging te voorkomen. Zo doe je dat:

1. Gebruik een haarmasker

Kies voor een masker dat zich focust op je punten. Op die manier ga je droge of gespleten haarpunten tegen, dit is namelijk het meest kwetsbare gedeelte van je lokken.

2. Investeer in een nieuwe goede borstel

Doe onderzoek naar welke borstel voor jouw haartype het beste werkt en schaf ‘m vervolgens aan. Een goede borstel zorgt voor een betere doorbloeding, doordat je je hoofdhuid licht masseert tijdens het borstelen. Zo stimuleert het ook nog eens de haargroei.

3. Doe dagelijks een hoofdmassage

Trakteer jezelf dagelijks op een hoofdmassage van ongeveer 10 minuten. Een hoofdmassage zorgt ook voor een betere doorbloeding, waardoor je haar sneller groeit en gezonder zal aanvoelen.

4. Draag geen strakke knotjes

Je haar iedere dag vastbinden in een strakke knot is in de zomer een no go. Je lokken zijn al droog, dus voorkom dat ze afbreken in die strakke knot. Kies voor een losse vlecht of een lage staart. Varieer van haarstijl, zodat je lokken niet iedere dag op het zelfde punt afknellen.

Lees ook: 8 dingen die je moet eten voor lang en gezond haar