Je haren wassen na een work-out: de één doet dit altijd terwijl de ander gewoon kiest voor een korte wasbeurt met het haar opgestoken in een knot. Wassen komt voor die mensen later wel! Maar wat is nou de beste optie? Beauty experts leggen het uit.

haar wassen na een workout
Bron: Pinterest

Opfrissen na het sporten

Dat we een douche nemen na het sporten, is natuurlijk logisch. Voornamelijk na een loodzware gym sessie kan je meer gaan zweten en ruik je waarschijnlijk een stukje minder fris. Dat betekent dat we toch even moeten schrobben. Toch komt het niet altijd helemaal uit om ook je haren erbij te wassen. Zo slapen veel mensen liever niet met nat haar en kost het wassen van je haar, voor sommige mensen best wel veel tijd.

Haar wassen na het sporten: ja of nee?

Voor je gevoel moet je na iedere keer sporten meteen helemaal door de wasstraat. Zonder dat je daar je haren bij overslaat. Zweet zit immers overal en je wil natuurlijk niet met een vieze coupe door het leven, toch? Toch zit het volgens experts wel iets anders in elkaar. Je hebt namelijk helemaal niet meteen vies en vet haar als je een work-out hebt gedaan. Het is dus ook helemaal prima om alleen je lichaam te wassen en je haar later een keertje te wassen.

Zweet bestaat voor 99% uit water. Dat betekent dat het je haar in principe helemaal niet vies kan maken! Het droogt op en daarna heb je er als het goed is weinig last van. Je kunt het wassen van je haar dan ook gewoon nog even uitstellen. In enkele gevallen is het misschien wel beter om een wasbeurt in te lassen: als je haar bijvoorbeeld al vet is voordat je gaat sporten. In dat geval kan zweet ervoor zorgen dat het vet zich meer verspreid, waardoor je haar wel viezer wordt.

Lees ook: Breekt je haar snel af? Deze trucjes zullen dat voorkomen