De haarband is terug en beter dan ooit. Dit tijdloze haaraccessoire is namelijk niet alleen een modeverklaring, maar ook nog enorm praktisch. Één probleem: vlak nadat je hem goed hebt gedaan, verschuift-ie alweer. Herkenbaar? Met deze eenvoudige truc rock jij je trendy haaraccessoire zonder dat je er de hele dag aan hoeft te zitten.

haarband truc
Bron: @michelledomingos

Dé haartrend van nu: haarbanden

In 2024 is er één haaraccessoire dat alle hoofden doet draaien. Het is de glorieuze terugkeer van: de haarband. Van catwalks tot rode lopers en op de straten: de haarband is weer helemáál hot. Of je nu gaat voor een subtiele, verfijnde look, of voor een gedurfde en kleurrijke uitvoering: de haarband biedt eindeloze mogelijkheden en je kun hem bij vrijwel elke outfit dragen.

Maar, laten we eerlijk zijn: het is niet het gemakkelijkste accessoire. Hoe zorg je ervoor dat het de hele dag goed blijft zitten? Het is inmiddels al maart, maar stap je op de fiets heb je helaas nog steeds te maken met regen en wind. Helaas. En die haarband houdt het dan écht niet vol. Toch lijk het alle influencers te lukken. Is het schijn? Of zit hier een truc achter? Wij hebben het antwoord.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloé Bleinc (@chloebbbb)

De truc waarmee je haarband op z’n plek blijft

Natuurlijk zit er een truc achter, kon bijna niet anders. Wij kwamen hem tegen op Instagram en delen hem graag met je. Het is de truc die elke influencer gebruikt. Maak je geen zorgen: het heeft niets te maken met de structuur van je haar en je hebt er ook geen miljoenen schuifspeldjes voor nodig– alhoewel dat laatste ook best goed werkt. Nee, de ultieme hack die wij op Instagram hebben gevonden, is als volgt:

Pak de twee voorste plukken van je haren en borstel deze goed. Doe vervolgens de rest van je haar omhoog en maak de twee plukken met een elastiekje vast aan de achterkant. Gooi je haar weer naar voren en doe nú de haarband in. Heel eerlijk? Ziet er stukken beter uit dan normaal toch? En inderdaad: voor wat meer stevigheid kun je altijd nog wat schuifspeldjes en wat haarlak gebruiken. Op deze manier weet je zeker dat je haarband van geen centimeter zal verplaatsen. Dat was hem, nu kun rustig de straten op zonder continu aan die haarband te hoeven plukken. Graag gedaan.