Nu de salons gesloten zijn, nemen we het heft in eigen hand. We zitten al een paar weken in zelfisolatie en helaas zullen er nog een paar weken volgen. Best een uitdaging soms, al helemaal wanneer het op onze beautyroutines aankomt. Waaronder die zes wekelijkse opfrisbeurt voor je haarkleur bij de kapper. Natuurlijk is het nu het belangrijkst dat we de situatie serieus nemen en ons aan de maatregelen houden. Ook begrijpen we dat jij alsnog je coupe zo lang mogelijk mooi wilt houden…

haarkleur mooi houden

Verf jij je lokken regelmatig en vragen ze om best wat onderhoud? Of wil jij je haarkleur gewoon zo mooi mogelijk houden met de mogelijkheden die jij thuis hebt? Dan kun je wel wat tips gebruiken. Sommige dingen kunnen we nou eenmaal niet zelf, zoals een mooie balayage zetten. Wat je wél kunt in deze periode, is je lokken zo goed mogelijk verzorgen.

Een (welkome) pauze voor je haar

Zie de quarantaine ook als een pauze voor je haar. Misschien bedenk je wel dat je jouw haar tóch weer wilt laten groeien na een jarenlange bob, of kan het even bijkomen van de vele verfbeurten. Toch zijn er genoeg dingen die jij kunt doen om je haar de quarantainetijd door te laten komen. Naast beautybehandelingen die jij thuis kan doen, zijn er ook thuisbehandelingen voor je haar. Er zijn een paar dingen die goed van pas komen bij het verzorgen van jouw coupe, en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Salontopper (@salontopper) op

1. Niet (te) vaak wassen

We weten hoe heerlijk het is om met schone lokken je haar ’s ochtends te stylen. Een vette coupe, werkt nou eenmaal niet mee voor een good hair day. Maar was jij dagelijks je haar, dan is het tijd om dit toch af te bouwen. Naast dat je haar went aan het vele wassen en daardoor snel vet wordt, zorgt het ook voor snelle vervaging van je haarkleur. Was je haar eerst om de dag en vervolgens pas wanneer het echt weer nodig is. De periode tussen wasbeurten in verleng je met een fijne droogshampoo.

2. Kleurbeschermende shampoo

Wanneer je wast, gebruik je een speciale kleurbeschermende shampoo die jouw haar opfrist en de kleur mooi houdt. Deze zorgt voor meer glans en haalt kleuraccenten in je haar naar boven. Bijvoorbeeld zilvershampoo voor blond haar of een koel bruine shampoo voor asbruin haar. Maar soms wil jij je kleur iets meer kracht bijzetten. Of het nu gaat om je eigen haarkleur, of een geverfde coupe. Wat je dan nodig hebt, is een kleurshampoo. Deze shampoo haalt met behulp van kleurpigmenten nét even de juiste kleur in je haar naar boven. Dit werkt hetzelfde als een toner aan het eind van jouw verfbeurt bij de kapper.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Salontopper (@salontopper) op

3. De juiste producten

Ook thuis kun je niet zonder de juiste producten voor jouw haar. Bij Salontopper verkopen ze bijvoorbeeld haarproducten van salonkwaliteit, zoals Olaplex en Kérastase. Ben je op zoek naar een combinatie van verschillende producten? Dan is een giftset een voordeligere keuze. Onze favorieten zijn de Olaplex pakketten voor thuis, om jouw haar optimaal te ondersteunen en herstellen tussen verfbeurten in.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Salontopper (@salontopper) op

4. Probeer een uitgroei spray

Je hebt er vast weleens van gehoord: een uitgroeispray die jouw uitgegroeide lokken verbergt. Zit er een groot contrast tussen jouw eigen haarkleur en je geverfde lokken? Dan is deze spray alles wat je nodig hebt. Een makkelijke en simpele oplossing wanneer je niet zelf wilt verven, maar wél een beetje fatsoenlijk de deur uit wilt (naar de supermarkt, natuurlijk ;)). Spray het 30 centimeter van jouw hoofdhuid af en wrijf het product vervolgens goed in, zodat je geen plekjes mist. Niemand die iets ziet!

5. Tutorials zijn je beste vriend

Gaat het écht niet langer en hebben je lokken écht een likje verf nodig? Dan wil je het natuurlijk wel goed aanpakken. Vind je het spannend om voor een permanent resultaat te gaan, kies dan voor een semi-permanente haarkleur. Deze was je na gemiddeld 15 tot 20 wasbeurten weer uit. Ook bieden veel experts en kappers online tutorials aan nu de kapsalons dicht zijn. Kijk eens op YouTube voor handige tutorials voordat jij je haar een onderhoudsbeurt geeft. Vergeet niet de juiste kleur voor jouw haar te kiezen en pas je nieuwe skills toe!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Salontopper (@salontopper) op

6. Vermijd zonlicht op je lokken

We kijken ontzettend uit naar de warme dagen en hebben al een fijn voorproefje gehad. Toch wil je, voor het behouden van jouw haarkleur, je lokken niet direct blootstellen aan fel zonlicht. Zodra je coupe veelvuldig wordt blootgesteld aan zonlicht, zal de kleur namelijk snel vervagen. Dit wil je juist voorkomen. Je kunt alsnog van de zon genieten door jezelf te beschermen met minimaal SPF 30 en je lokken te bedekken onder een mooie hoed of sjaal.

Voilá, met deze tips lukt het je zeker om het beste uit jouw coupe te halen totdat de corona maatregelen zijn opgeheven.

Op zoek naar inspiratie voor fijne moederdagcadeaus? Neem dan hier eens een kijkje.