In de winter verdient ons haar net dat beetje extra aandacht. De zomer geeft ons meestal gezond en fris haar. De winter daarentegen kan ons haar nogal laten pluizen en uit laten drogen. Heb jij echte geen tijd of zin om veel aandacht aan je haar te schenken? Deze 4 tips kosten je allemaal heel weinig tijd en doen wonderen voor je haar.

1. Was je haar met lauwwarm of koud water

Natuurlijk klinkt het idee van je haar wassen met koud water in deze winterse tijden niet zo aantrekkelijk. Toch is het goed om te proberen: heet water kan de natuurlijke oliën en de vochtbalans van je haar verminderen waardoor het haar droog en breekbaar wordt. Was het dus met lauwwarm tot koud water.

2. Verzorg je hoofdhuid

Door de temperatuursverschillen tussen binnen en buiten kan onze hoofdhuid in de winter nog wel eens jeukerig aanvoelen en heb je meer kans op schilfertjes. Om dit te voorkomen kun je haarolie in je hoofdhuid masseren en dit even laten intrekken voordat je je haar wast met shampoo. Vraag aan je kapper welke olie het beste bij jouw haartype en huid past. Het inmasseren van haarolie zorgt ervoor dat zowel je hoofdhuid als je haar gezonder aanvoelt.

haartips-femfem

3. Was de punten van je haar niet te vaak met shampoo

Dat je je haar sowieso niet te vaak moet wassen hebben we je eerder uitgelegd: het zorgt voor minder volume en beschadigd je haar. Als je jouw haar dan toch gaat wassen, zorg er dan voor dat je de lengtes en punten niet altijd mee wast. De lengtes en punten wassen met shampoo zorgt er namelijk voor dat de natuurlijk oliën die juist op die plekken van je haar zo belangrijk zijn, uit je haar worden verwijderd.

4. Slaap op een zijden kussen

Slapen op een katoenen kussen kan een slecht effect hebben op je haar en je huid. Slaap op een zijden kussen: dat is een investering voor een lange tijd. Zijde is misschien wat duurder dan een katoenen kussen maar het is voor zowel je huid als je haar enorm goed. Het slapen op een zijden kussen zorgt voor een gehydrateerde huid van je gezicht en zorgt dat je haar minder gaat pluizen. Tevens zorgt het voor minder gespleten haarpunten. Hallo fabulous hair in de ochtend dus.

Wat de haartrends van dit najaar zijn lees je hier.

haartips-minuut-femfem