Een avondje bankhangen met je favoriete serie gaat natuurlijk gepaard met een goede bak popcorn voor je neus. Het liefst kiezen wij voor zelfgemaakte popcorn, aangezien deze variant vers en lekker warm is. Toch blijft het maken van popcorn een struggle, want hoe lang moet die zak nou precies in de magnetron en op hoeveel watt? Je zal niet de eerste zijn die een zak popcorn compleet laat verbranden of de zak er juist veel te vroeg uittrekt. Voor dat laatste is er gelukkig een hack die ervoor zorgt dat alle ongepopte popcorn uit de zak gaat, voordat jij je tanden erin zet.

alle ongepopte popcorn uit de zak
Bron: Pinterest

Zelf popcorn maken

Zelf popcorn maken is natuurlijk de beste optie. Het smaakt simpelweg een stuk beter dan de kant-en-klare zakken van de supermarkt. Wel is het een behoorlijk opgave om het zelf te maken, want iedere keer sta je weer met gespitste oren naast de magnetron te luisteren tot het moment dat je niets meer hoort poppen. Hoe goed je ook je best doet, er blijven altijd harde maïskorrels over.

Hack om alle ongepopte popcorn uit de zak te krijgen

Gelukkig is daar weer TikTok to the rescue. Wederom gaat er een geweldige lifehack viral waar we nog lang plezier van zullen hebben. Verschillende TikTokkers laten namelijk zien hoe de niet-gepopte maïskorrels de zak verlaten, voordat jij je popcorn in een bak giet. Zodra je de zak uit de magnetron haalt, zie je waarschijnlijk aan de boven- of onderkant een spleet ontstaan in de zak. Als deze er niet is, kun je hem zelf creëren. Zorg dat de spleet naar de onderkant wijst en houdt de zak boven een bak. Schud vervolgens rustig en je zal merken dat ze er allemaal uit komen vallen.

Bekijk hieronder een video waarin je ziet hoe je deze hack kunt uitvoeren:

Lees ook: Ultieme snack: Nutella popcorn met pindakaas en en zeezout