Iedereen wil gezond haar, maar de moeite die je daarvoor moet doen is a lot. Als je graag wil dat je haar gezond wordt, is het lastig om je lengte te behouden. Iedereen wil gezond haar dat ook gewoon nog steeds in model zit. Vaak ziet de onderkant er niet goed uit, of het is heel erg dun. Daar is nu een beter methode voor: hair dusting.

Bron: Pinterest

Hair dusting

Hair dusting is een manier om alle gespleten punten af te knippen, zonder dat je de lengte van je haar verliest, how good is that. Ook blijft je haar dik en zacht. Bij deze techniek worden alle kleine haartjes die uitsteken, dit zijn gespleten haarpunten, afgeknipt. De enige manier om gespleten punten te bestrijden, is door ze af te knippen. Gezonder haar, zonder lengte te verliezen? Dat willen we allemaal.

Bron:Pinterest

Is het voor alle haartypes?

Goed nieuws, het werkt voor alle haartypes. Het enige wat je moet doen is je haar goed uitkammen, dat is het belangrijkste. Deze methode helpt ook droog haar tegen te gaan. Gespleten punten zijn meestal de reden voor droog haar, dus als je deze methode regelmatig gebruikt, heb je voor eeuwig zacht haar.

Hoe werkt het?

Hair dusting kan je gemakkelijk thuis doen. Het is dus niet nodig om elke keer naar de kapper te gaan. Een soort DIY dus.

  • Gebruik een kappersschaar. Dus, niet de schaar die al jaren in je keukenlade ligt.
  • Was je haar en föhn het.
  • Maak een scheiding waar je dit normaal ook zou doen.
  • Kam je haar goed uit.
  • Pak een kleine hoeveelheid van je haar en houd het tussen je vingers.
  • Werk vanaf boven naar beneden, en knip alle haarstukjes die uitsteken.
@audreyvictoria_ Quick trim ✨ I believe this is referred to as “dusting” #hairtok #hairtransformation #hair #fyp ♬ Moonlight Serenade – Glenn Miller

Hair dusting is dus een fijne manier om je haar te knippen terwijl je ook je lengte behoud. Wat ook top is, is dat je niet het risico loopt om je haar te beschadigen. Waar het juist voor zorgt, is gezond glanzend haar. Healthy hair is a happy you.