Je hebt de hair oiling trend vast al voorbij zien komen op TikTok. De before & afters die de meiden laten zien, zijn soms echt bizar! We kunnen ons heel goed voorstellen dat ook jij nu wil beginnen met hair oiling, maar wat is het precies? En welke oliën kun je hier het beste voor gebruiken?

hair oiling
Bron: Pinterest

Hair oiling

Hair oiling is een methode die in India al eeuwenlang wordt gebruikt. Je masseert olie op je hoofdhuid met gezonde, glanzende lokken als eindresultaat. En niet alleen in India zijn ze er dol op: op TikTok gaat de trend nu rond met geweldige resultaten. Het maakt je haar gezond en glanzend, maar ook sterker en het zou haaruitval verminderen.

Hoe werkt het?

Door je hoofdhuid te masseren stimuleer je bloedcirculatie, wat haargroei bevordert en roos tegengaat. Maar hoe werkt hair oiling eigenlijk? Het is heel simpel:

  1. Begin door olie aan te brengen op je hoofdhuid en het met je vingertoppen in te masseren.
  2. Verspreid de olie die nog aan je handen zit over de lengten en puntjes van je haar.
  3. Dek je haar af met een handdoek of t-shirt of maak een vlecht.
  4. Laat het zo lang mogelijk – het liefst de hele nacht, anders een aantal uur – intrekken.
  5. Was het goed uit met je favo shampoo.
  6. Vergeet het niet met een conditioner te verzorgen!

Deze manier werkt niet voor iedereen: probeer het eens uit en kijk hoe je haar reageert. Is dit niet de techniek voor jou? Probeer het dan eens met alleen de puntjes of wissel eens van olie. Maar welke olie kun je hiervoor gebruiken?

Lees ook: Hair slugging: zo ga je droog en pluizig haar tegen

Jojobaolie

Jojobaolie is een geweldige keuze voor hair oiling. Veel oliën hydrateren namelijk alleen de buitenkant van je haar, maar jojoba olie niet. Dit bestaat namelijk uit slimme vetten die je haar binnendringen, waardoor je haar van binnenuit gehydrateerd en hersteld wordt. Heb je last van droog of beschadigd haar? Dan is dit dus een hele goede optie.

 

Castorolie

Oké, laten we eerlijk zijn: castorolie stinkt. Maar het is wel onwijs goed voor je haar! Castorolie wordt ook wel een wondermiddel genoemd en dat is niet voor niks. Zo helpt deze olie heel erg tegen roos en stimuleert het haargroei. Dit is dus ook zeker een goede olie om toe te voegen aan je hair oiling-routine!

Arganolie

Een andere, onwijs goeie optie is arganolie. Het is dan ook niet voor niets een van de populairste haaroliën out there. Het is een hele lichte olie die voor alle haartypes fijn is. Krullen of steil haar, droog of vet haar: arganolie is eigenlijk altijd the way to go.

Kokosolie

Kokosolie is een echte lifesaver. Vooral als je kroeshaar hebt, zal je dit heel fijn vinden. Deze olie kalmeert en ontwart je haar, wat natuurlijk onwijs fijn is. Een enorme aanrader is dan ook om voor het douchen wat kokosolie aan te brengen in je haar, zodat je haar wat meer gaat glanzen. Maar bij kokosolie moet je, vooral bij zwak of beschadigd haar, wel goed oppassen dat je het niet te vaak gebruikt. Dit komt doordat er veel eiwit in kokosolie zit, wat bij overmatig gebruik kan zorgen dat je haar afbreekt. En hier zit je natuurlijk niet op te wachten!

Olijfolie

Een andere goede optie is olijfolie. Maar dit is wel één van die oliën die alleen de buitenkant van je haar hydrateert en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het is een beetje een ingewikkeld verhaal, maar het komt erop neer dat de molecuulgrootte te groot is om de haarschacht van je haar binnen te drinken. We raden dus aan om een product te zoeken dat olijfolie bevat, maar waar ook andere oliën bij inzitten.

Rozemarijnolie

Last, but definitely not least: rozemarijnolie. Je hebt het vast al voorbij zien komen op TikTok. Deze olie gaat al een tijdje rond omdat het eindeloze voordelen voor je haar zou hebben. Zo stimuleert het haargroei, gaat het haaruitval tegen en zou je er dikker haar door krijgen. I mean, we hebben allemaal de resultaten gezien, toch? Rozemarijnolie is dus zeker een hele goede keuze!