Je hebt vast gemerkt dat wanneer je haar een keertje niet goed zit, dat je ook het gevoel hebt dat je er niet uit ziet. Dat kan kloppen, je haar doet namelijk héél veel met je gezicht. Het is daarom belangrijk dat je de juiste kapsel hebt en deze bij je gezichtsvorm past, en daar kom je achter door de hair theory!

TikTok trend haar theorie beste kapsel gezichtsvorm
Bron: @matildadjerf

Help: welk kapsel past het beste bij me?

Eén keer in de zoveel tijd hebben we allemaal hetzelfde probleem: wat doen we deze keer met onze haren? Gaan we het helemaal er af knippen, alleen de puntjes of ga je voor een crazy style? Enne, welke haarstijl doe je vandaag? En welke morgen? En welke overmorgen?

Elke dag is een grote struggle, voornamelijk omdat onze haren zo veel doen als het onze uitstraling betreft. Je kan er bij rondlopen als één of een ander gedrocht, maar als je haar goed zit, zie je er alsnog goed uit. Daarom hebben ze het volgende bedacht: de hair theory. 

De hair theory

Wat bedoelen ze met de hair theory, oftewel de haar theorie? De haar theorie is een nieuwe trend op TikTok, waarin je kan zien hoe verschillende kapsels jouw uitstraling kunnen veranderen. Zet alle soorten kapsels naast elkaar (zoals op de onderstaande TikTok) én je zult onmiddellijk zien welke haarstijl jij nooit meer moet doen én welke juist wel.

@cjeezyy

i love my hair #hairstyle

♬ original sound – ✰

De theorie is op geen enkele wetenschap gebaseerd, maar zou bewijzen dat er bepaalde kapsels zijn die je schoonheid accentueren en je look verbeteren. Dat is natuurlijk bij iedereen anders. Er zijn inderdaad kapsels die iemand beter uit zal laten komen dan anderen, daarin zal geen enkele kapper je tegenspreken. Maar iedereen vindt wat anders ‘mooi’ en uiteindelijk zal niet iedereen het met je eens zijn.

Toch is de haar theorie handig voor iedereen die het zat is om er elke dag hetzelfde uit te zien. De video’s kunnen inspiratie bieden om zelf te experimenteren en te testen welke stijl jou best ligt.