Voor alle Disney-lovers onder ons hebben wij heel goed nieuws. In het nieuwe jaar gaat Disneyland Parijs opnieuw iets magisch organiseren. Het officiële nieuws is nog niet zo lang geleden naar buiten gekomen en wij delen dit maar al te graag met jullie. Disneyland Parijs gaat namelijk twee hardloopevenementen organiseren, wederom geheel in Disney thema natuurlijk. Hoe leuk is dat?

Heb jij het hardloopevent van Disney afgelopen september moeten missen? Dan is er nu nog een kans om je aan te melden en opnieuw een ticket proberen te bemachtigen. Het event is zo goed bevallen dat de organisatie van Disneyland Parijs heeft besloten om nog twee keer zo’n fantastisch weekend te organiseren. Het zal plaatsvinden in de maanden mei en september in 2020.

Disneyland Parijs

Een uitgestorven Disneyland Parijs is de locatie waar het hardloopevenement zal plaatsvinden. Het is daarom niet zo maar een hardloopevenement. Je bent maanden van tevoren al druk bezig met de nodige voorbereidingen. Welke hardloopschoenen trek je aan? Met wie ga je dit doen? Waar ga je verblijven? En het allerbelangrijkste: In welke shiny Disney outfit ga jij deelnemen aan het evenement?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Run To The Magic (@run2themagic) op

Tijdens het weekend loop je door het park, langs jouw favoriete attracties, backstage (hoe cool) en natuurlijk rond het spectaculaire kasteel van Disneyland. Wat dit evenement zo leuk maakt, is dat je niet per se sportief aangelegd hoeft te zijn. Ook al ben je niet echt zo’n enorme fan van kilometers rennen, zelfs jij gaat dit niet willen missen. De hele entourage is wat dit weekend een weekend maakt om nooit te vergeten. Het gaat er ook niet om wie de snelste is, maar enkel om binnen de tijd de finish te bereiken. Alle deelnemers krijgen een prachtige medaille en een unieke ervaring als herinnering mee naar huis.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Birgit Ziesch (@birgitziesch) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Teeq (@teeqco) op

De Princess Run

Tijdens het weekend in Disneyland kan je kiezen uit verschillende routes om te rennen. Niet iedereen wil dezelfde afstand rennen, dus er is rekening gehouden met iedereen, jong en oud. Je wordt langs de routes flink aangemoedigd door de Disneyfiguren uit het park. Het is volop muziek en vermaak aanwezig om voor iedereen te zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Merche 🧜🏼‍♀️ (@lady_disney_spain) op

Zo is er speciaal voor de kleintjes een kortere route gemaakt. Vanaf 5 jaar kan je een route van 5 kilometer meelopen, vanaf 9 jaar mag je meedoen aan de 8 kilometer, voor de echte kleintjes is er een speciale route van 100 meter, 200 meter of 1 kilometer. Het is behapbaar voor die kleine beentjes en leuk voor de vaders en moeders die niet zo laaiend enthousiast worden van kilometers zwoegen. Daarnaast is er een Princess Run in Disneyland Parijs. Deze zal plaatsvinden in het weekend van 8-10 mei 2020. Langs de route zullen alle prinsessen uit het park je komen staan aanmoedigen en misschien rennen ze wel een stukje met je mee. Trek je mooiste prinsessen jurk aan en beleef de dag van je leven.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Run To The Magic (@run2themagic) op

In september vindt het Run Disney Weekend plaats. Dit is anders dan de prinsessen run, waarbij alleen prinsessen aanwezig zijn. Bij het Run Disney Weekend zijn alle figuren aanwezig en mag je verkleedt gaan in jouw meest favoriete Disneyfiguur. In 2020 zal een jubileum editie plaatsvinden, namelijk de vijfde editie. Dit belooft specialer dan ooit te worden dus reken erop dat de kaarten snel zijn uitverkocht.

Tickets zijn wel aan de prijzige kant, maar je krijgt er wel iets magisch voor terug. Een halve marathon kost €77,-, 10 kilometer kost €60,-, €43,- voor de 5 kilometer en alle kinderen kosten slechts €16,-. Maak er een onvergetelijk weekend van in Disneyland Parijs, dus waar wachten jullie nog op?