Harrie de Dekhengst en De Slimste Mens: het is dat we het er over hebben, maar anders had je deze combinatie nooit kunnen bedenken. Maar surprise surprise, Harrie Snijders is toch écht in de populairste kennisquiz van Nederland opgedoken.

Harrie Snijders De Slimste Mens
Bron: Ex On The Beach

Harrie Snijders

Harrie Snijders is niet nieuw op tv, en dat weten we inmiddels allemaal. Zo is hij één van de Nederlands favorites in Ex On The Beach (hij heeft maar liefst drie keer meegedaan, waaronder ook met de All Stars-editie).

Na al die deelnames aan EOTB kreeg hij zijn eigen programma om de liefde van zijn leven te vinden: Daten op het kamp. Daar dacht hij zijn ware liefde te hebben gevonden… Rilana. Obviously was iedereen benieuwd of de twee wel écht verliefd waren en of er een relatie uit was gekomen. Het was heel lang stil, maar uiteindelijk maakte Harrie bekend dat de twee niet meer samen zouden zijn. Surpising!

Een onbekende is het dus zeker niet: maar dat hij maandagavond zijn debuut zou doen bij De Slimste Mens, dat hadden we nooit verwacht.

Harrie in De Slimste Mens

Schrik niet, Harrie heeft niet écht meegedaan aan De Slimste Mens. Harrie de Dekhengst was namelijk het onderwerp van een vraag in de kennisquiz. In de ronde 3-6-9 vroeg Philip Freriks de kandidaten hoe de deelnemer heet die al drie keer mee heeft gedaan aan Ex on the Beach.

De kandidaten konden geen antwoord geven, ze hadden werkelijk geen idee. Ook toen uiteindelijk de naam van Harrie werd genoemd, rinkelde er géén belletje. “Ook wel Harrie Snijders, of Harrie de Hengst genoemd”, legde Philip uit. “Waarom hij hengst wordt genoemd is mij niet helemaal duidelijk”.