Laat de popcorn maar vast poppen, want The Crown is hier niks bij. Prins Harry en Meghan Markle delen via Netflix de eerste beelden van hun langverwachte — en we mogen gerust zeggen, nu al dramatische — documentaire.

Trailer prins Harry en Meghan Markle
Bron: Netflix

Documentaire

Zoals verwacht maakt de teaser van Meghan Markle’s en prins Harry’s aanstaande documentaireserie voor Netflix alle tongen los. Niet alleen vanwege het feit dat de trailer wel een heel dramatische aaneenschakeling van zwartwit-foto’s is met aangrijpende muziek, maar ook om de timing. De releasedatum zou ergens in 2023 zijn, maar om één of een andere reden is de docu al vanaf 8 december 2022 op de streamingdienst te zien.

Op dit moment zijn prins William en Kate Middleton op bezoek in de Verenigde Staten (het speelveld van prins Harry en Meghan). Royalty-experts vinden het dan ook gek dat Netflix de trailer gisteren heeft gelanceerd en dat de releasedatum ‘ineens’ vervroegd is. Toeval? Dat denken experts en The Daily Mail niet. Het dagblad noemt dit een “oorlogsverklaring”.

De trailer

Either way… Harry, die nooit zo veel praat, laat zich van zijn meest persoonlijke kant zien in dit ene minuutje. De woorden “Niemand ziet wat er achter gesloten deuren gebeurt” en “Ik moest alles doen om mijn gezin te beschermen”, vallen uit zijn mond in de trailer. Meghan doet ook een duit in het zakje: “Als er zoveel op het spel staat, is het dan niet logischer als wij het verhaal vertellen?”

De eerste beelden hinten op onthulling na onthulling, en zijn erg juicy. Benieuwd? Bekijk de trailer hieronder. Dat deze documentaire veel stof zal doen opwaaien, moge duidelijk zijn.