Weer een Netflix tipje van ons op deze mooie dag. En deze is perfect passend bij Halloween. Namelijk de Netflix-serie The Haunting of Hill House. Het is een megahit op Netflix en ik begrijp wel waarom.

haunting of hill house FEM FEM

Een must-see voor horror-fans

Als je van horror of thriller genres houdt is deze serie zeker de moeite waard. En mijn vriend is dus zo iemand. Een enorme fan van alles dat ook maar een beetje in dit genre valt, dus zonder IMDB te checken -en genoegen nemend met recensies over kotsende en flauwvallende mensen– was het voor hem reden genoeg enthousiast te worden. Ik was íetsje minder enthousiast. Los gezien van de vele geesten en psychologische mindfuck die op je afkomt maar gewoon omdat ik een enorme schijterd ben op dit gebied. Voor een andere bijkomstigheid was ik weliswaar wel te paaien. Of beter gezegd; íemand anders. Want in deze 10-delige horreur speelde maar liefst ‘onze eigen’ Michiel Huisman de hoofdrol. En eerlijk, wie kan dat wel weerstaan? Dus uiteindelijk besloten we – beiden even enthousiast dus – hem te bingen.

Of ik er spijt van heb, dat niet. Wel heb ik er enkele dagen een slechte nachtrust van gehad. Maar goed, er mee stoppen deed ik niet, ook al heb ik dat zeker overwogen. Hij was naar mijn mening gewoon echt heel goed.

The Haunting of Hill House is gemaakt door de regisseur van Gerald’s Game, Mike Flanagan en is een moderne verfilming van het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. De serie schiet heen en weer tussen de vroege jeugd van vijf broers en zussen, die zich afspeelde in het beroemdste spookhuis van Amerika. Als volwassenen zien ze elkaar weer veel vaker na het overlijden van hun jongste zus. Uiteindelijk gaan ze letterlijk en figuurlijk, de confrontatie aan met de spoken uit hun verleden.

Nog meer horror kijk tips? Kijk dan ook: Netflix tip voor de zondag avond: Malevolent