Ben je lactose-intolerant of kies je bewust om duurzamer en diervriendelijker te zijn, dan is havermelk een populair alternatief voor koemelk. Vooral voor je dagelijkse cappuccino is het ideaal: het schuimt goed op, is lekker romig en ook nog eens makkelijk om zelf te maken. Maarre, wij gaan je vertellen waarom je hiermee moet stoppen en over moet gaan op een andere melk.

cappucino melk

Populariteit havermelk

Ga je naar een koffiebar om de hoek en vraag je om een cappuccino met simpele koemelk, dan heb je kans op scheve hoofden en blikken die kunnen doden. Alternatieven op koemelk zijn in de afgelopen jaren mega gestegen en daar zijn we allemaal erg blij mee. Hierbij is het assortiment breder geworden en hebben mensen die dit drinken, veel meer keuze. Enne, natuurlijk is het een stuk duurzamer, diervriendelijker en gezonder!

Maar het meest populair alternatief van allen, blijkt vooralsnog havermelk te zijn. Havermelk wordt gemaakt van havermout en water. Door het graan in water te weken en vervolgens te persen, krijg je een melkachtige substantie. Je koopt het kant-en-klaar in de winkel, maar het is ook erg eenvoudig om zelf thuis te maken. Maar hoewel het zo veel voordelen heeft, geven wij je de tip om te stoppen met het drinken van havermelk, en dit is waarom…

Alternatief havermelk

Yup, je leest het goed. Koemelk heeft een alternatief, maar in anno 2023 hebben we ook een alternatief voor havermelk. Laten we één ding vooropstellen: wil je havermelk door blijven drinken, dan moet je dat vooral doen. Er zitten geen nadelen of risico’s aan.

Waarom wij je toch vertellen om havermelk ‘effetjes’ te skippen is, omdat er een alternatief is die nóg gezonder is. Deze is voor de fitgirls, want zo hebben we ontdekt dat erwtenmelk het meeste eiwit bevat van alle plantaardige barista drinks. Hierbij hebben we het over de Wunda erwtenmelk, die 3,4 gram per 100 ml bevat. Het is verrijkt met calcium en is lactose- en glutenvrij. De smaak is zeker te doen én als je er genoeg koffie doorheen mengt, merk je geen verschil. Zo kom je als fitgirl in ieder geval al snel aan je eiwitten per dag, niet waar?

@voedingsweetjes

Sla op voor later ✅ De @WUNDA Barista bevat de meeste eiwit van alle plantaardige barista drinks ☕️ Wunda Barista 3,4g eiwit per 100ml 💪🏻 Oatly Barista 1,1g eiwit per 100ml Alpro Barista 3,3g eiwit per 100ml Deze week 35% korting bij Albert Heijn 🔥 #WUNDA #WUNDAplantaardig #eiwitrijk #etenoptiktok *AD

♬ Astro Beat – Staysee