Je zou denken dat we ondertussen wel genoeg datingshows op de buis hebben. We noemen een ‘Boer Zoekt Vrouw‘ in Nederland wat binnenkort weer van start gaat, maar laten we vooral ook niet de hitseries zoals ‘Temptation Island‘, ‘Love Island‘ en ‘First Dates‘ vergeten. Afijn, in Engeland hebben ze wederom weer een nieuw concept uitgebracht en ze verwachten dat dit nóg populairder gaat worden dan wat we tot nu toe allemaal hebben gezien.

heartbreak holiday FEM FEM

Heartbreak Holiday

Heartbreak Holiday‘ is een programma waarbij tien Britten met liefdesverdriet samen op vakantie gaan naar de Griekse eilanden. Dit moet de zomer van hun leven worden en ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: hun harten zijn allemaal recentelijk gebroken. Tijdens de vakantie komt er voor iedereen een bezoeker langs om hun te helpen om om te gaan met hun break-ups. Overigens niet vergelijkbaar met ‘Ex on the Beach‘ wat er telkens zo heftig (en ordinaire) aan toe gaat.

Uiteraard heeft ‘Heartbreak Holiday‘ ook voldoende drama (waar we stiekem veel van houden) want tja, vakantieliefdes bloeien op maar dat gaat niet altijd even soepel…


View this post on Instagram

Ten heartbroken strangers. One holiday of a lifetime. #HeartbreakHoliday comes to iPlayer on Tuesday.

A post shared by BBC Three (@bbcthree) on


View this post on Instagram

See this lot on iPlayer very soon. Watch #HeartbreakHoliday from tomorrow.

A post shared by BBC Three (@bbcthree) on


View this post on Instagram

Meet the #HeartbreakHoliday cast. Episode one drops on iPlayer tomorrow.

A post shared by BBC Three (@bbcthree) on

Kortom, als we tot nu toe de recensies moeten geloven gaat dit een nóg groter succes worden dan ‘Love Island.’  ‘Heartbreak Holiday‘ is doordeweeks te zien om BBC1 rond een uurtje of half twaalf.