Als je al heel lang single bent, kan dat zorgen voor vervelende gevoelens. Voornamelijk wanneer je graag met een partner door het leven zou willen gaan, is het erg frustrerend als je maar niemand tegen het lijf loopt. Toch is er nog wel een klein voordeel aan single zijn. Je moet er stiekem eigenlijk heel blij mee zijn!

heel lang single
Bron: @matildadjerf

Single zijn én blijven

Het lijkt eigenlijk wel alsof we uiteindelijk allemaal naar hetzelfde streven: huisje, boompje, beestje én een leuke partner. Toch is dat tegenwoordig steeds minder vanzelfsprekend. Het wordt steeds populairder om single te blijven, want mensen verkiezen the single life steeds vaker boven happy in een relatie. Het heeft natuurlijk zo z’n voordelen en het geeft je een hoop vrijheid. De verwachting is dat de helft van de Nederlanders in 2050 vrijgezel zal zijn. Enne, dat is héél anders dan nu. Nu gaan mensen namelijk gemiddeld op hun 23e al samenwonen.

Goede eigenschappen

Hoewel sommigen er bewust voor kiezen, zijn er ook mensen die niets liever willen dan een leuke prins op het witte paard. Het kan erg frustrerend zijn om single te zijn als je dit liever niet wil zijn. Tóch is er nog een klein beetje goed nieuws over deze groep mensen. Het blijkt namelijk ontzettend goed te zijn voor je als je al heel lang single bent. Het zegt alles over een aantal goede eigenschappen die jij sowieso bezit.

Wanneer je voor lange tijd single bent, zegt dit dus zeker wat over jouw persoonlijkheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat single mannen en vrouwen sterk in hun schoenen staan, meer zelfvertrouwen hebben én veel zelfstandiger zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat je van niemand afhankelijk bent wanneer je single bent. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk en hebt alles helemaal zelf in de hand. Zo weet je het beste hoe je het zo goed mogelijk voor jezelf kunt maken.

Lees ook: Huh: dit aantal Tinder-gebruikers is niet single