Het maakt niet uit of hij af en toe een potje Fifa speelt, of dat hij een hardcore gamer is. Soms is het gewoon mega irritant als je vriend aan het gamen is. Hij lijkt namelijk helemaal niet meer op zichzelf! Deze dingen herken je dan ook als geen ander als je vriend een gamer is.

1. Gamen gaat niet zonder geschreeuw

De controler die hij nu gebruikt is zéker niet zijn eerste, het gat in de muur zit er níet zonder reden en de barst in het scherm is niet van de aardtrillingen. Dit had je echter pas door toen je hem voor het eerst naar zijn scherm hoorde schreeuwen. Het lijkt nog altijd alsof hij denkt dat zijn tegenspelers aan de andere kant van het scherm hem kunnen horen.

2. Je mag niet op zijn account spelen

Op zijn account spelen is ten strengste verboden! Hij heeft met bloed, zweet en tranen aan die highscore gewerkt en die mag jij echt niet naar beneden halen. Je mag gewoon niets: geen potje spelen en geen shirtjes of andere spelers uitkiezen. Stel je zou verliezen… Dan is wellicht zijn carrière voorbij én lachen zijn vrienden hem uit.

3. Samen gamen is niet gezellig

Wanneer je quality time wilt met je partner gebeurt het wel eens dat jullie samen op de bank eindigen om een avondje te gamen. Je moet nu eenmaal wel interesse tonen in je bf zijn hobby! Hoewel je geen game talent bent, doe je toch je best! Je hoopt dan ook stiekem dat hij wat minder fanatiek is en jou een eerlijke kans geeft om ook een keertje te winnen. Maar nee hoor… Hij is nog nét zo fanatiek.

4. Nieuwe games gaan voor de relatie

Als er een nieuw spel uitkomt, is het net alsof je even niet meer bestaat. Hij verdwijnt volledig van deze aardbol en is één met zijn nieuwe game. Het enige wat er van hem over is, is de afdruk van zijn kont in zijn stoel en alle lege borden met eten rondom zijn spelcomputer.

5. Van een muur krijg je meer aanspraak

Aandacht van mannen krijgen kan af en toe al een hele klus zijn. Maar al helemáál wanneer hij in zijn game mood zit. Wanneer je iets aan hem vraagt krijg je ook gewoon geen antwoord terug. Arghhh! 

6. ”Nog éééén potje”

Je bent doodop en wilt gewoon NU naar bed. Je vriend is namelijk al 3 uur aan het gamen en je zou het gezellig vinden als hij nog even samen in bed komt liggen. Vervolgens krijg je als antwoord, “nog één potje.” Nu is een potje prima, maar daar blijft het helaas niet bij. Dat ene potje, worden er namelijk wel vier! Uiteindlijk val jij alleen in slaap en komt hij om 4 uur ’s nachts bij je liggen. Gezellig…

Lees ook: Stel gaat op vakantie en vriendin slaapt de hele reis