Onze eerste reactie was, hè weer iemand met haar eigen realityshow op Videoland… Totdat we op gingen zoeken wie Liesje daadwerkelijk was en waar Videoland’s nieuwe documentairereeks over gaat. Het Leven als Liesje is binnenkort te zien op Videoland.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Liesje Obispo (@1obispo)

Het Leven als Liesje

De driedelige documentairereeks Het Leven als Liesje is vanaf 29 oktober te zien op Videoland en gaat over de 29-jarige Rotterdamse Liesje die op haar dertiende slachtoffer werd van één van de grootste groepsverkrachtigen in Nederland ooit. Na deze traumatische gebeurtenis stortte Liesjes’ wereld in en verloor ze het vertrouwen in mannen.

Inmiddels lijkt het of Liesje het verleden een plekje heeft weten te geven en zijn de rollen omgedraaid. De Rotterdamse werkt nu als stripteasedanseres en luxury escort. Of Liesje dit werk kan blijven doen, is nog de vraag.

Een nieuwe liefde

Als Liesje verliefd wordt is het tijd om haar demonen onder ogen te zien en haar trauma’s te helen. Dit doet ze met behulp van een coach, met wie ze patronen ontdekt die haar gevormd hebben tot wie ze nu is. Of het Liesje lukt om haar wonden te helen en zich opnieuw open te stellen voor de liefde zie je in Het Leven als Liesje.

Gelijke kansen

Waar je wieg staat op het moment dat je geboren wordt heeft een enorme invloed op hoe je verdere leven eruit gaat zien en de kansen die je zult krijgen. Documentairemaker Mildred Roetlof is door het maken van deze documentaire zijn vraagtekens gaan zetten bij het begrip ‘gelijke kansen’. Roetlof spreekt zijn dankbaarheid uit naar Liesje. Hij is onwijs vereerd dat hij Liesje een jaar lang heeft mogen volgen, van haar meest kwetsbare momenten tot de wereld van het snelle geld en de betaalbare liefde.

Het is de eerste keer dat Liesje voor een camera vertelt over haar traumatische gebeurtenissen. Ze is zelf gaan ontdekken in hoeverre deze gebeurtenissen nog impact hebben op haar dagelijkse leven. Ondanks de donkere periodes die ze heeft doorstaan, en overwonnen, lacht ze het leven toe met een flinke dosis humor en zelfspot.

Het Leven als Liesje is vanaf 29 oktober te zien op Videoland.