Wij vrouwen zijn nu eenmaal moeilijk soms. Als je ouder wordt besef je jezelf dat je echt geen uur voor de spiegel hoeft te staan en allerlei moeilijke makeup producten hoeft te gebruiken. Het is ook veel toffer om te doen alsof jouw uiterlijk je niet meer zoveel interesseert. Toch moet je er wel goed uitzien en doe je hier wel gewoon je best voor. Wij vrouwen vertellen allemaal leugens om maar te benadrukken wat voor “relaxte” vrouwen wij zijn terwijl we sommige dingen eigenlijk wel belangrijk vinden. Ook jij hebt je schuldig gemaakt aan een van de volgende leugentjes.

“Ik heb gewoon een hele goede huid.”

Terwijl je nog steeds struggled met de vraag welke dagcrème nu de beste voor je is. En je deze elke dag gebruikt, je jouw gezicht met een 3 stappen systeem reinigt en je elke week een maskertje gebruikt. Het is oke, je doet je best er voor en het werkt. Maar die goede huid is niet enkel het geschenk van moeder natuur.

“Ik sport alleen als ik kan.”

Hetgeen dus in principe bijna elke avond van de week is. Geef het gewoon toe: je houd van sporten en al mocht dat niet zo zijn, je doet het toch. En ja, dat mag gewoon.

femfem chille meisjes

“Ik dacht misschien aan die Italiaan, maar het maakt me niet uit waar we eten.”

Zeg het gewoon: je snakt naar die pasta. Je hebt namelijk gegoogled op “Italiaanse hotspot” en de menukaart al van A tot Z bekeken. Je mag best aangeven waar je de avond het liefst doorbrengt.

“Ik doe eigenlijk niks aan mijn haar, behalve wassen.”

Maar dat doe je dan wel met de duurste conditioner die je kon vinden. En je gebruikt er ook nog een serum bij. En je geeft het af en toe een masker. En meestal laat je je haren ook nog aan de lucht drogen zodat ze niet beschadigd worden door de warmte van de föhn. Eigenlijk doe je dus alles behalve je best om goed haar te hebben. Of toch niet.

“Ik gebruik niet echt make-up”

Dit betekent dus eigenlijk dat je voor de naturel look kiest. En dat betekent dan weer dat je een getinte dagcrème gebruikt, wat concealer, een beetje mascara en een klein beetje lippenbalsem. Eigenlijk allemaal dingen die dus thuishoren onder de noemer make-up. Yes: je draagt make-up en je vindt het heerlijk. Ook dat is helemaal oke.

FEMFEM chille meisjes naturel look

“Ik ben er al maar doe maar rustig aan. Ik chill hier gewoon even.”

Hiermee wordt dus eigenlijk bedoeld dat je het eigen vreselijk irritant vindt dat je weer zit te wachten. En dat je maar blijft kijken of je afspraak ondertussen al in zicht is. Elke 5 minuten. Maar dat zeg je natuurlijk niet, want je bent gewoon chill.

“Ik vind het prima.”

Je vindt het alles behalve prima. Je doet alsof het prima is en je doet je best om andere dat te laten geloven.

FEMFEM leugentjes