Habbo Hotel: weet je nog wat dat is? Dé online plek waar we na school gingen chillen met onze vrienden. Die goede oude tijd was je bijna vergeten, maar gelukkig komen wij je hier even mee verrassen. We nemen een kijkje in de oude doos, van Habbo Hotel. Enne, deze dingen herken jij sowieso nog!

Habbo Hotel
Bron: @habbohotel

Habbo Hotel

Het begon allemaal in 2000: een nieuwe online community voor tieners. O, wat missen we die oude tijden! De website was oorspronkelijk Fins en heeft zich in de loop van de tijd uitgebreid tot negen community’s, ook wel “hotels”. Het concept was vrij simpel – je kon je eigen karakter vormgeven, een hotelkamer inrichten zoals jij het wilde en andere karakters ontmoeten. Een doel? Dat was er niet!

Met je online vrienden kon je chatten, spelletjes spelen of zelfs naar feesten gaan. Daar ging het om en o wat was er veel te beleven! Tijd om eens herinneringen op te halen: we hebben 7 hilarische dingen van Habbo Hotel verzameld, die jij sowieso herkent! Ready?

1. Dé outfit

Duh! Je moest er fenomenaal uit zien. Like, de eerste indruk is diegene die iemand voor altijd bijblijft. Het was dus cruciaal om de beste outfit uit de kast te trekken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Habbo (@habboofficial)

2. Habbo-verkering

Relaties, lastig? Op Habbo niet. Je had wel tientallen online romances. Sowieso. Je ging gewoon een kamer in, typte: “Wie wil verkering? Typ 1 2 3!” en voor je het weet had je al vijf vriendjes er bij. Was dat in het échte leven ook maar zo…

3. HC

O wat was je stinkend jaloers op de Habbo Club-leden. Als HC had je immers véél meer toffe meubi’s, kleren en kapsels om uit te kiezen, in plaats van die vier plukjes haar die voor een kapsel moesten doorgaan als niet-HC. En HC’s hadden een speciale HC-badge. Zó verdomd cool.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Habbo (@habboofficial)

4. Bobba!

Vervelend wanneer je ter plekke genaaid werd door hackers, heerlijk om dan als jong kind vanaf een scherm iemand uit te schelden. Dat die scheldwoorden werden gefilterd en werden vervangen door de term ‘bobba’ was dan eigenlijk alleen maar nóg cooler. Kwam toch lekkerder binnen. Bobba!

Maarre, de term bobba stond ook ergens anders voor. De viezerikken tussen ons herkennen dit fenomeen. Wanneer iemand typte: “Hey, wil je bobba?” dan wist je eigenlijk al genoeg… it’s seggsy time! Habbovrijpartijtjes waren mega intens. Weet je nog? Levenloos naast elkaar liggen op een bed en de smerigste dingen via de chat sturen. Hm!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Habbo (@habboofficial)

5. Credits

Mama en papa gunden geen online swag, en dat was errug. Hoe koop je dan die leuke meubi’s? Precies, daar ging je dan… het was een noodzaak. Je moest, maar moest dan ook écht de huistelefoon bellen om naar de Habbo-opwaardeerlijn te bellen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Habbo (@habboofficial)