Esmée heeft het dit seizoen in Holland’s Next Top Model tot de finale geschopt, een grote mijlpaal voor het model. Door haar deelname hoopte ze een rolmodel te worden voor de mensen die geen maatje XS hebben. Sommige volgers vroegen zich af of Esmée na haar deelname aan het programma afgevallen was, en dat schoot in het verkeerde keelgat.

Holland's Next Top Model Esmée afgevallen
Bron: @hntm_esmee

Holland’s Next Top Model

Tijdens haar deelname aan HNTM liep Esmée tegen wat dingetjes aan. Hoewel zij een rolmodel wilde worden voor de wat vollere meiden, begonnen oude herinneringen weer naar boven te komen. Haar figuur is namelijk meerdere keren aan bod gekomen. Zo kreeg ze bijvoorbeeld bij een fitting tot twee keer toe kleding aan die ze niet paste.

Moeilijk is dat zeker, en dat kon Esmée ook niet ontkennen. Ze had het er maar moeilijk mee. Inmiddels weet het model wel beter en staat ze veel sterker in haar schoenen. “Al het harde werk, de (geforceerde) lieve woorden in de spiegel en het durven vragen om hulp, hebben mij ertoe geleid dat ik sta waar ik nu sta”, vertelde ze toen. “Eigenwaarde en goed voor jezelf leren zorgen is een levensproject waar je denk ik nooit klaar mee bent, maar om mezelf te zien bij HNTM, is iets waar ik met heel veel trots op terugkijk.”

‘Ben je afgevallen?’

Ze staat dan ook nog meer dan achter die boodschap. Om deze reden wil ze haar volgers hierop attenderen. “Ik krijg echt tientallen berichten met de vraag of ik ben afgevallen”, begint Esmée haar bericht. “To be honest… geen idee. Ik wil mij daar niet druk om maken. Dit is mijn figuur. Ik geef het de liefde die het nodig heeft en het kan er vanuit iedere angle anders uit zien.

Bron: @hntm_esmee

“Ik heb er moeite mee dat sommige het als een compliment beschrijven”, schrijft ze verder. “Alsof het mij nu beter zou maken als ik wel afgevallen zou zijn? Waar het voor sommigen als een compliment kan voelen – omdat je er hard voor werkt voor je gezondheid – kan het voor een ander enorm kwetsend zijn”, legt ze uit. Esmée wil hiermee haar volgers duidelijk maken dat dit gevoelige complimenten zijn, ook al heb je er de beste bedoelingen bij.