Ben jij opzoek naar een hobby waarbij jij jouw creatieve kant naar boven kan halen maar weet niet zo goed wat bij jou past of wat jij leuk gaat vinden? Om jullie een handje te helpen hebben we een aantal activiteiten verzameld die jullie wellicht wel wat inspiratie geven voor je volgende hobby.

Bullet journal FEM FEM

Bullet journal

Ben je al bekend met het idee van een bullet journal?Β Bullet journals zijn razend populair op dit moment en is een perfecte hobby als je dol bent op vormgeving. Het leukste aan een bullet journal is dat je het zo gek kan maken als je zelf maar wil. Je kunt een bullet journal vergelijken met een agenda, maar dan helemaal naar jouw wensen. Zo is het de bedoeling dat je je eigen agenda tekent en opmaakt met doodles, inspirerende quotes, washi-tape en foto’s. Inspiratie nodig? Check hieronder de video van Diana Leeflang:

Handlettering

Naast een bullet journal is handlettering (calligraphy) ook iets waar meerdere mensen graagΒ willen leren. Hier gaat het voornamelijk om het ontwikkelen van nieuwe schrijfstijlen wat je overigens dan ook nog kan gebruiken mocht je bezig zijn met het maken van je eigen bullet journal.

Pottenbakken

Tja, waarom ook niet? Pottenbakken is het nieuwe yoga. Wanneer je even wilt ontspannen, maar tegelijkertijd ook iets creatiefs wil doen, is pottenbakken wellicht wel de perfecte hobby voor jou.

Cursus sieraden maken

Dol op sieraden en eigenlijk altijd wel eens zelf iets willen ontwerpen? En vooral ook rondlopen in jouw eigen ontwerpen? Schrijf je dan in voor een cursus sieraden maken.

Schilderen

Uiteraard mag schilderen ook niet ontbreken. Zo kan ja altijd beginnen met een basiscursus schilderen en tekenen, maar kun je je ook meer verdiepen in de historie van kunst en bepaalde kunstenaars.

Toch iets meer inspiratie nodig over hobby’s in het algemeen? Hier zijn 40 hobby’s die je leven iets zinvoller maken.Β