Het weekend iets te veel gedaan? Net iets te laat gemaakt en net te veel alcoholische drankjes tot je genomen? Of ben jij een echte koffie liefhebber en kun je niet functioneren zonder een vers kopje? Sommige dagen hebben we het echt nodig en drinken we het liefst de hele dag door koffie. Helaas is dat toch niet zo’n strak plan, te veel is helemaal niet goed voor je. Wil jij weten wat de juiste hoeveelheid koffie per dag is? Lees dan vooral even door.

dit is de juiste hoeveelheid koffie per dag fem fem

Koffie als medicijn?

Een Brits onderzoeksteam verbonden aan de Universiteit van Southampton heeft 200 eerdere studies onderzocht. Hieruit bleek dat drie tot vier kopjes koffie per dag het beste voor je is. Mensen die dit doen lopen minder risico op hartaandoeningen en vroegtijding overlijden dan mensen die geen koffie drinken of te veel. Uit het onderzoek blijkt ook dat koffie bijdraagt aan een verlaagd risico op diabetes 2, dementie, leverziekten en sommige soorten van kanker. Met name bij leveraandoeningen als levercirrose helpt koffie, volgens die onderzoekers.

Koekje erbij?

Wil jij er ook zeker van zijn dat je je risico op ziektes en aandoeningen verlaagd? Blijf dan wel hangen bij de 3 of 4 koppen en ga niet overdrijven met 20 koppen per dag. Dit kan namelijk ook schadelijk zijn. 3 á 4 koppen per dag hebben eenmaal het grootste gezondheidsvoordeel. Met sommige uitzonderingen, zoals bij zwangere vrouwen. Zoals altijd werd dit onderzoek door andere wetenschappers tegengesproken. Volgens hen gaat koffie altijd samen met een koekje, taart of andere lekkernijen die suikers en vetten bevatten. Hierdoor wordt het goede van de koffie weer naar beneden gehaald. Dus drink 3 á 4 kopjes per dag en pak er niet iedere keer iets lekkers bij, hoe verleidelijk het ook is.

koffie femfem

Lees ook:

Dit zijn de meest unieke koffietentjes in Amsterdam