Klagen over wat we verdienen, is dagelijkse kost. Want zeg nou zelf: het voelt eigenlijk altijd als nét te weinig. Maar hoe is het eigenlijk in vergelijking met andere landen? Wij zochten het uit en vertellen je welk land gemiddeld het hoogste netto salaris heeft.

Geld lenen aan beste vriendin
Bron: Pexels

Deze landen hebben het hoogste netto salaris

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: in Nederland schoppen wij het vrij hoog, maar – helaas  – niet tot in de top vijf. Al maken we goede stappen en gaat het minimum salaris met stapjes omhoog, we zijn er nog lang niet. Nederland heeft namelijk een tiende plek als het gaat om het hoogste netto salaris. Gemiddeld komt het netto salaris in Nederland namelijk uit op €2798,- per maand, wat vrij hoog is voor het aantal inwoners dat ons kikkerlandje heeft. Toch zijn er nog een aantal andere landen waarbij het netto salaris hoger ligt, dan bij ons. Wij zetten de top vijf voor je op een rijtje.

5. Verenigde Arabische Emiraten

Op nummer vijf vind je de Verenigde Arabische Emiraten. Daar ligt het nettosalaris namelijk op een gemiddelde van €3318,-. Dat klinkt vrij hoog, maar dat valt opzicht mee in. Het leven in bijvoorbeeld Abu Dhabi of Dubai kan namelijk ook best wel heel duur zijn en veel dingen kosten veel geld. Dat hoeft natuurlijk niet per se, want je kunt het zo duur maken als je zelf wil.

4. Verenigde Staten

De Verenigde Staten staat op nummer vier en dat is waarschijnlijk geen verrassing. Ook daar liggen de kosten vrij hoog dus het is niet gek dat je dit terugziet in het netto salaris. Toch zijn de werkomstandigheden in de Verenigde Staten een stuk minder goed dan we in Nederland gewend zijn. Dat betekent dat je daar ten opzichte van Nederland zeker moet inleveren op de werkvloer. Het netto salaris ligt hier op €3370,-.

3. Australië

Op de derde plek staat Australië. Dit gigantische land ligt natuurlijk down under, waardoor het een ver van je bedshow kan zijn. Je hebt misschien dan ook niet helemaal het idee hoe het daar in elkaar zit. In Australië is het leven een stukje duurder dan in Nederland. Zo liggen huurprijzen bijvoorbeeld 4% hoger dan hier! Het is dan ook niet zo gek dat het netto salaris ook hoger ligt. Gemiddeld gaat het om zo’n €3821,-.

2. Singapore

Het eiland Singapore komt misschien als een kleine verrassing in dit rijtje, omdat het midden in Zuidoost-Azië ligt. Singapore is ten opzichte van andere landen in dit gebied heel anders. Het is er dan ook een stukje duurder, maar nog steeds goedkoper dan we gewend zijn in ons eigen kikkerlandje. Toch ligt het netto salaris hier flink veel hoger dan dat van ons. Men krijgt hier namelijk een gemiddelde van €3941,- op zijn rekening gestort per maand.

1. Zwitserland

Zwitserland steekt er met kop en schouders bovenuit als het gaat om het netto salaris. Als je er al eens geweest bent, zal dit je waarschijnlijk niet verbazen. Zwitserland is namelijk het duurste land ter wereld om er te wonen. Enne, dat moet natuurlijk ergens van betaald worden. Dat je zie je dan ook meteen terug in het hoogste salaris ter wereld. Gemiddeld ligt het netto salaris hier namelijk op €5563,-.