Ja hoor, het is weer zo ver: hooikoorts season is van start gegaan. Zeg doei tegen je verhoudheid en verwelkom jeukende ogen, een 24/7 verstopte neus en een keidroge keel. Maar wist je dat je ook over hooikoorts heen kan groeien? Op deze leeftijd is er kans dat je er geen last meer van gaat hebben…

Hooikoorts overheen groeien leeftijd
Bron: Pexels

Hooikoorts

Hooikoorts: één van de meest verschrikkelijke dingen ooit. Niet iedereen heeft het, maar veel mensen helaas wel. Deze pollenallergie reageert op jouw lichaam alsof een schadelijke stof je lichaam binnen dringt. Dit verklaart het niezen, gesnotter en gehoest. Maar wat kan je er allemaal aan doen?

Een aantal tips die we je meegeven is in ieder geval het uitproberen van medicatie. Ook vaker je bed verschonen kan wonderen doen. Onze beste remedie om de hooikoorts een beetje tegen te houden, is door vaseline aan de binnenkant van je neus en ogen te smeren. Op deze manier blijft het stuifmeel plakken en komt het niet in je neus of ogen terecht. Daarnaast helpt een bezoek aan het strand goed, omdat je hier een kleine kans hebt om pollen tegen te komen.

Op deze leeftijd ben je van hooikoorts af

Wie last heeft van hooikoorts, kan niet tot deze periode is afgelopen. De pollen zweven namelijk als een tierelier door de lucht, waardoor normaal dingen kunnen doen, voor sommigen bijna onmogelijk lijkt te zijn. Goed nieuws: het lijkt er op dat je uiteindelijk over de hooikoorts kan heen groeien.

Na je vijftigste kan het zijn dat je minder last hebt van klachten. Volgens allergoloog Adam Fox, van het Guy’s & St Thomas Hospital in Londen, heb je er rond je zeventigste levensjaar nauwelijks nog last van. Hoe ouder je namelijk wordt, hoe minder actief je immuunsysteem is. Hierdoor is de kans groot dat je klachten miniscuul zijn of zelfs helemaal weg zijn. Hoe lang moet jij nog wachten?

Lees ook: De oplossing voor hooikoorts: meer zoenen